Съвети за обзавеждането на детската стая

Ценни насоки за избора на детски мебели или цялостно обзавеждане на детска стая

Ако има нещо, което привлича и вълнува всички родители по еднакъв начин, това са децата им. Отглеждането и възпитанието не винаги са лесна задача обаче. А когато стане въпрос за детската стая, въпросите, които изникват са не по-малко.

Интересните мебели и оригиналните интериорни решения винаги карат децата, а и родителите им, да се усмихват. Обзавеждането на стаята е истинско предизвикателство, защото хем трябва да се съобразите с предпочитанията на малкото си съкровище, хем не всичките му идеи ще бъдат осъществими.

Съвети за обзавеждането на детската стаяЮношеска стая HOTSPOT

В един момент идва време, в което детето ви едвам се побира в бебешкото си креватче, а детското столче му е малко. Това е индикация, че започва да навлиза в света на възрастните. Тогава и вие ще трябва да помислите какви мебели биха били подходящи за него.

На пазара за детски мебели има голямо разнообразие, а за да разберем кои са най-важните детайли при обзавеждането на стаята се обърнахме към експертите от хипермаркет за мебели и аксесоари Комо.

Съвети за обзавеждането на детската стаяМодерно обзавеждане JUGENDWUNDER 5+

Можете да откриете напълно завършени по тема дизайни за детска стая, които да изберете според вкуса на вашето дете. Избирането на цвета, мебелите, дори завесите и килима, са обединени в определена тема, която можете да "вземете” директно от магазина и да "поставите” у дома.

Основните мебели, които се препоръчва да присъстват в детската стая са легло, гардероб и скрин, както и секционна част, включваща бюро. Имайте предвид, че децата не се нуждаят от много мебели в стаята си. Все пак игрите все още са на дневен ред, а това е нещото, което обожават. Ще трябва да оставите пространство както за тях, така и за предстоящето им израстване.

На първо място за всеки родител е безопасността на детето им. Това се отнася и за мебелите в детската стая. Когато тръгнете на обиколка по магазините, проверявайте всеки артикул подробно, за да нямате проблеми след това. Обърнете внимание на материалите, използвани за обработка и производство. Формата на мебелите също е от значение - преценете дали няма да бъдат опасни за децата ви.

В крайна сметка става въпрос за малчугани, които обичат да изследват всичко около себе си и да любопитстват навсякъде. Например при избор на ракла, изберете такава, която е с плъзгаща се врата, а не с такава, която се отваря нагоре. Гардеробите от този вид също са по-подходящи.

Съвети за обзавеждането на детската стаяМодерна юношеска стая KATE

Следващото нещо, което трябва да се вземе предвид, е здравината на мебелите. Децата ще ги употребяват ежедневно, но това няма и да им попречи да злоупотребяват ежеминутно. Тъй като все още са влюбени в игрите, ще трябва да помислите за мебели, които ще издържат на всякакво натоварване. Все пак едва ли искате да купувате нови след половин година.

Съобразете се и с тяхната практичност. Изберете мебели, които могат да се адаптират с вашето дете, дори когато стане тийнейджър. Или поне такива, към които ще може да се допълни нещо, когато този период настъпи. Със сигурност ще спестите време и пари.

Съвети за обзавеждането на детската стаяКомплект обзавеждане за детска стая UTAH

Друго нещо, за което трябва да помислите, е цената на детските мебели. Все пак давате парите си в замяна на мебели, които да издържат максимално много време преди да бъдат сменени с нови. Както знаете, сумата, която плащате, оправдава качеството на това, което купувате. Затова не очаквайте, че ако се сдобиете с евтино детско легло, то ще издържи дълго.

Разпределете бюджета си добре, за да можете да купите най-подходящите мебели за вашето дете на добра цена, която да оправдае изработката и качеството им.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.05.2014|15:15
Всеки с вкуса си .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay