Светът на Лора: Мъжете са от Марс

А жените от Венера. Колкото и клиширано да звучи, има ситуации, в които никога не сме подготвени за реакцията на противоположния пол

Светът на Лора: Мъжете са от Марс

Имате такива приятели. Ако не ви се намират, пожелавам ви да имате. От вида "вечни". Не сте се виждали 2 години, защото те живеят в разните там чужбини. Сядате да пиете. Знаят историята ви и единственото, което питат, е "Щастлива ли си?"

Не ги интересува с кого се виждате, кой влиза и излиза от живота ви... Не държат да знаят имена, рождени дати, цвят на очите. Искат само да видят искрите във вашите очи. После казват "Наздраве!"

Тези приятели, разбира се, са мъже. Жените трудно биха пропуснали въпросите за зодиакални знаци, романтични разговори и задължително ще питат за цвета на очите. Но мъжете приятели са друг, отделен вид.

Някога със сигурност са били влюбени във вас. И понеже всичко помежду ви отдавна е сложено на масата и никой не крие козове в ръкава, общуването с тях е освободено от всякакви недомлъвки. Ей тогава човек си отваря душата и разказва. А аз ви обещах история.

Разбира се, с поредния "много женен" мъж в живота ми. Той се появи преди около година и много бързо се настани сред що-годе близкото ми обкръжение. Ако трябва да съм честна, не мога да твърдя, че му беше оказано съдействие при това "настаняване", но в никакъв случай не получи и директни откази.

Защото ми е приятно да общувам с него. Достатъчно забавен е, когато пожелае и достатъчно подкрепящ, ако се обади в момент, в който уцели буреносно настроение. Реалните ни контакти се свеждат до не повече от 10-ина за цялата година, като са били негова инициатива и винаги свързани с някаква кратка задача.

Не сме излизали заедно дори на по питие. Но се чуваме, ако не всеки ден, то през ден. Ей така – звъни, за да ми разкаже виц, пуска ми някакви линкове по скайп или просто споделя любимо парче. На мен ми действа усмихващо. Той знае за ситуацията, в която се намирам. И е много подкрепящ и разбиращ.

Както се казва – аз не паса овце на Марс. Наясно съм, че всичкото това внимание има подтекст. Дори не е подтекст. Но го раздавам спокойна, защото в крайна сметка съм показала ясно, че човекът до мен в момента ми е важен.

Може би трябваше да ми светнат някакви по-стабилни лампи в главата, когато в деня на развода ми този мъж ми се обади 4 пъти. Ей така – да пита как съм. Два месеца по-късно получих първата директна заявка за секс. И точно толкова директно обясних, че това няма как да се случи.

Последваха разни дълги телефонни разговори, други по скайп и трети във фейсбук. Явно "директните" ми откази всъщност изобщо не звучат по този начин. Най-накрая звъннах и го попитах какво точно иска да се случи и защо се опитва да влезе в живота ми по този начин, при положение, че знае ситуацията, в която се намирам. Попитах го как вижда отношенията помежду ни, след като правим секс.

Нямал сценарий. Този отговор ме разсмя. За Бога, аз не съм на 15! И не сме се запознали в бар с ясната идея, че всичко ще приключи за една нощ.

"Нямам сценарий" ме обиди. Заболя ме. Някак свикнах с това отношението на мъжете да се променя, когато стане ясно, че съм разведена. Но това ме свари неподготвена.

И се прибрах в черупката си. Реших, че ще излизам само в позната и "обезопасена" среда. Помолих да не ми канят разни необвързани мъже по събирания, защото не искам да ме сватосват. Трябва ли непременно да съм с официално гадже, за да може всичко около мен да изглежда "нормално"? Не мога ли просто да се погрижа за други аспекти от личния си живот?

Да, аз също искам да пътувам с човека, когото обичам и да имам планове с него. Такива простички – за бъдещето. Но животът ми в момента има малко по-различна от познатата и приета от всички конструкция. И имам право да ми харесва.

Затова започнах с това описание на приятелите, които питат "Щастлива ли си?" и нищо повече. Пожелавам ви такива приятели.

И искам да помоля за съвет, защото знам, че сред вас, които четете моите истории, има такива, които са с по-дълъг стаж на разведени. Как се справяте с онези, които смятат, че всичко, от което имате нужда, е между краката им? 

Прочетете още:

Уроци по живот

Уроци по любов

Разни върхове

Солено...

3/4 щастие

Или станете част от Jenite.bg във фейсбук!

32 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



40
Не е посочен 16.08.2013|11:59
Но само на Вас така ви намирисва,че ако сте прочели предишния коментар,ще кажете че съм отхвърлена любовница :):):) Не съм нито едното нито другото,а реално гледащ на живота човек :)
39
Не е посочен 16.08.2013|10:49
Опаа, тук намирисва на отчаяна съпруга май.... ;)
38
Не е посочен 15.08.2013|11:56
Той бил настоявал....а ти какво имаш в устата та не му отказваш твърдо и категорично???Или имаш работа с психопат...оплачи се в полицията или на жена му...пък да видим дали ще продължава да бъде толкова настоятелен...Кокошката бягала,но и мятала по един поглед през рамо....да не би да бяга прекалено бързо и петела да се откаже да я гони,пък бил той и женен...изведнъж се оказа че за моралистката Лора ,това не е от съществено значение:)А може би той я "омайва" колко му е развален вече брака,а милата монахиня не знае как стават тези неща...ако му беше развален брака,нямаше ли да е разведен,като нея самата когато и се развали брака?:)Статус в"развален брак" за семейно положение няма никъде по света..Женен или рзведен:)
37
Не е посочен 15.08.2013|11:42
А какво стана с любовницата която ти "разби семейството"....Не си ли взе урок от това което ти се е случило?Сега искаш да си отмъстиш,или си даваш сметка че не любовницата а съпругът ти е разбил семейството ви ,за да е с такава като теб сега? Изведнъж от светицата съпруга,стана светицата любовница .....И в двата случая все си намираш оправдание и си жертва...Обаче сега ти решаваш кой да ти се намърда м/у краката,и съответно в чие семейтво ти да забиеш клин:)Благодаря на тези дето ме оплюха в предния коментар когато защитих любовницата и правото на мъжа да промени живота си и да започне начисто:)Тя и светата съпруга Лора,не била по-добра от мръсниците любовници...Въпрос на време беше да видиш и обратната страна на медала,и някоя друга светица да те обвини че си мръсница:):):)И както винаги...ти си единствената която може да се грижи за деца,те при тебе не повръщат,не вдигат температура..а хората които са отгледали бившия ти,са невежи простаци и той израстнал в саксия.Много хубаво ти го е забол:ако много си вириш главата - оправяй се сама.Може да плаща издъжка,но не може да се грижи за децата си...Смешна работа
36
Не е посочен 12.08.2013|15:31
Само не разбрах той като какъв си мисли, че имаш нужда от секс и трябва да се отзове като принца на белия кон и да те 'спаси' или много иска да си начеше приятелското самочувтсвие. А пита ли те колко ще си щастлива след това... Не те разбирам този път, Лора, а приятелят ти явно е боклук, колкото и симпатичен дружко да ти е-не му помагай!
35
Не е посочен 12.08.2013|14:20
Само не разбрах той като какъв си мисли, че имаш нужда от секс и трябва да се отзове като принца на белия кон и да те 'спаси' или много иска да си начеше приятелското самочувтсвие. А пита ли те колко ще си щастлива след това... Не те разбирам този път, Лора, а приятелят ти явно е боклук, колкото и симпатичен дружко да ти е-не му помагай!
34
Не е посочен 09.08.2013|14:31
че тя нали си има за гадже женен :Р просто им се прави секс на хората, лошо няма, от 10 г. като не си бил с друг човек ти се иска да разнообразиш :Р това прави и въпросната лора с новото гадже :Р секс докато жена му готви и се грижи за децата му.
33
Не е посочен 09.08.2013|13:40
темата за разликата между двата пола никога няма да се разнищи.
32
Не е посочен 09.08.2013|12:42
Ако не се лъжа самата авторка в някой от епизодите бе писала за тоа аспект от профила на разведената жена, която се приема като особено удобна жертва за разни похотливи господа.
31
Не е посочен 09.08.2013|11:28
А е трябвало да го среже така, тъй като става въпрос за женен мъж, който иска да кръшка. Тя самата е била от другата страна в тази ситуация и знае как е. Трябва да се стои далеч от обвързани мъже, които така очевадното те задяват, винаги се поставям на мястото на другата...
30
Не е посочен 09.08.2013|10:43
:) на мен ми звучи като оправдание малко,ама както и да е, не сме се събрали да клюкарим по този въпрос, не го намирам изобщо за нормално това да искаш любов след като си се развел и то още прясно прясно, да тръгнеш със женен а да се оплакваш и да си щастлив, че си разведен и си се отръвал от изневери, а в крайна сметка ставаш поредния разрушител на семейства..
29
Не е посочен 09.08.2013|10:29
Явно не си го отрязала достатъчно директно и убедително. Нека да си признаем, че подобно внимание може да ни поласкае, а егото на човек е безгранично и той може да се поблазни да не затваря тази вратичка...
28
Не е посочен 08.08.2013|20:16
Поправка - не "някой разведен", а някой женен исках да кажа! :)
27
Не е посочен 08.08.2013|20:15
Лорче, хубаво е да си изясниш за себе си какво точно искаш - защото поне в статията си противоречиш силно. Казваш на едно място, че и ти искаш да имаш прости планове за двама, за бъдещето, а на друго казваш, че не нужно да си с някого, че да те възприемат като нормална и че искаш да си гледаш живота? Няма да е зле първо да си изясниш искаш ли сериозно обвързване занапред, и ако е да, да си търсиш точно такива мъже. Не живей с илюзията, че някой разведен ще има някакви планове с теб занапред...това е. Ако е обратното, тогава не трябва да се изненадваш от неговия отговор.
26
Не е посочен 08.08.2013|20:12
Така е, има такива и нямат отказване докато не ти влязат в гащите. С тях директно и рязко - не
25
Не е посочен 08.08.2013|20:11
Мдам, за съжаление така се получава с течение на годините брак :/
24
Не е посочен 08.08.2013|20:11
Ама и ти не спря да е четеш НАСИЛА?! Влизаш само за да хейтиш ли в тази статия?!! МОЯЛ ТИ СЕ! Няма нужда!!
23
Не е посочен 08.08.2013|20:09
Всъщноср са доста рядко умни:))
22
Не е посочен 08.08.2013|20:09
А бе да ти кажа има големи нахалници! Имам 2-ма "познати" поне, които ме дебнат от гимназията! И знам, че само чакат знака ми!!
21
Не е посочен 08.08.2013|20:08
Големи нещастници са, да. Такива мъже трябва да се държат далече от теб, ама много далече!
20
Не е посочен 08.08.2013|20:07
Много беше интересно този път. Наистина имам такива приятели, които знам какво целят, но ясно им е казано, че няма да го получат и въпреки това имаме открити и честни отношения. Но тези, които искат само секс - са използвачи и егоисти. Знае, че си разведена и си казва - какво пък, на нея нищо не й коства да прави секс с мен!
19
Не е посочен 08.08.2013|20:06
"Как се справяте с онези, които смятат, че всичко, от което имате нужда, е между краката им? " - Нямам опит, като разведена, но има само едно решение - директно отрязване и АУТ от живота ти завинаги. Това няма да се промени. Никога.
18
Не е посочен 08.08.2013|18:39
Много е тъпо съгласна съм,но се случва,мъжете не винаги са умни колкото ни се иска.
17
Не е посочен 08.08.2013|18:37
Много интересна история!
16
Не е посочен 08.08.2013|16:28
До момента, в който моя близка не се разведе и не започваха да й се отправят такива предположения не си давах сметка колко настоятелни са мъжете всъщност и как се възползват в такива ситуации. Да, може и да е някакъв комплимент това внимание, ама като целта е ясна е някак тъпо.
15
Не е посочен 08.08.2013|16:10
Доста интересна е историята на тази жена!
14
Не е посочен 08.08.2013|14:52
Айде бе, всеки има нужда от секс,ако си нямаш един женен там дето много го обичаш и от време на време да мачкате чаршафите щеше да е друго, аз изобщо не го разбирам това, как ще се влюбиш докато се развеждаш,де...ама както и да е, бе глупости само :Р
13
Не е посочен 08.08.2013|14:52
тази женица не се спря бе
12
Не е посочен 08.08.2013|14:36
И аз не знам защо, но това обижда, когато някой мъж те възприема едва ли не като сексуален обект.
11
Не е посочен 08.08.2013|14:34
Правилно е постъпила. Ако бях на нейно място щях и аз да направя категоричен отказ.
10
Не е посочен 08.08.2013|13:38
За мен лично това е жалка постъпка, особено като те отрежат. Не е честно спрямо жените, изпаднали в такова положение. Ако на мястото на Лора бе някоя по-лабилна и искаща да се издигне в собствените си очи със сигурност би го направила и после със следващия и накрая една емоционална развалина.
9
Не е посочен 08.08.2013|13:01
А после се оплакват,че като имат деца и нямали повече шанс за да имат връзка.. де с женени, де с разведени, разгонени да искаш.
8
Не е посочен 08.08.2013|13:00
Какво да се прави, идеята на връзките е да се научим да съществуваме съвместно с тези идиоти!
7 Не е посочен
Този коментар е маркиран като неуместен.
6
Не е посочен 08.08.2013|12:33
В тяхна защита трябва да кажа, че има и изключения сред тях!
5
Не е посочен 08.08.2013|12:09
Не са хора, съгласна съм.
4
Не е посочен 08.08.2013|11:38
Не знам защо мъжете възприемат разведените жени с деца като лесна плячка, но за мен това е изключително долно и жалко, ако те "зарибяват" единствено с цел секс, просто така.
3
Не е посочен 08.08.2013|11:35
Как се справяме ли, ами просто ги игнорираме, постоянният отказ в крайна сметка води до отказване, да в началото като откажеш интереса на мъжа се засилва, но поредицата от откази в крайна сметка го обезсърчава и в даден момент самият той ще се откаже от теб и ще насочи вниманието си към друга по-лесна мишена, още повече че е женен и има нужда само от секс, в даден момент осъзнава, че усилията не си струват за единия секс.
2
Не е посочен 08.08.2013|11:16
Е че много ясно, те тея женените от години са толкова загоряли ч еняма на къде повече :Р
1
Не е посочен 08.08.2013|09:35
Да, доста кофти се е получило. но поне целите на този мъж са ясни. единствено го интересува сексът и колкото по-малко обвързващ е, толкова по-добре
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay