7 трика, чрез които магазините ви карат да купувате повече

Не им се хващайте

7 трика, чрез които магазините ви карат да купувате повече

Магазините за дрехи често използват трикове, за да харчим повече. Така неусетно можем да похарчим купища пари, без да сме разбрали защо точно. Ето как работят магазините и кои са нещата, които нито един консултант-продавач няма да Ви разкрие.

От намаленията се облагодетелстват самите магазини, не потребителите

Намаленията влияят на хората по един специфичен начин. Тази думичка ги кара да купуват дрехи, които иначе не биха и погледнали. Всъщност в повечето случаи това е нормалната цена на дрехата, като преди това е била увеличена много повече и след това се "намалява", за да могат хората да купуват още повече. Така печалбата е за магазините.

Понякога размерът, който носите може да се окаже, че ви е голям или малък

Това е така, защото всичко зависи от кройката. Затова не се учдвайте, че от една марка дрехите ви може да са S,  а от друга M.

Сътрудничество с известен дизайнер не гарантира качество

Много марки си партнират с известни дизайнери, като по този наин е купувачите да оставят повече пари в магазините. Всъщност единственото уникално в тези дрехи е ограничената им бройка, но не и качеството.

Секцията за намалени дрехи нарочно е разхвърляна

Няма как да не ви е направило впечатление, че секциите в магазините, в които има намалени дрехи, са много разхвърляни. Това е направено напълно умишлено, за да можете да се почувствате специални, че  тази какофония сте намерили идеалната за вас дреха и да изтичате към касата да си якупите.

В магазините има недостатъчно дрехи с високо качество

Да, дрехите са много, но малко от тях са наистина качествени. В повечето случаи зашиването, отпечатването на щампа или използваните материали не са на ниво.

Модните тенденции се променят много често

Постоянно виждате в магазините нови дрехи и това ви кара да купувате още и още, дори и вече да имате предостатъчно дрехи.

Синтетичните артикули и тези с естествени тъкани са почти на една и съща цена

Хората си купуват синтетични дрехи, защото мислят, че те са по-евтини от тези с естествени тъкани, но това изобщо не е вярно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay