Дънов и неговата житна диета

По пътя на здравословната детоксикация

Дънов и неговата житна диета

През последните години разви популярност така наречения "житен режим" от Петър Дънов, който пречиства както физиката, така и психиката ни. Наречен диета, но всъщност е вид пост, който се прави със съответната духовна нагласа, примесена с вяра и молитви. Миналата година една близка приятелка последва съвета на Дънов и в резултат на диетата свали 4 килограма, усмихваше се повече и изглеждаше по-свежа. Дълго време тичах из Интернет пространството, библиотеки и търсех информация от запознати с темата хора, за да открия качественият и здравословен начин за детоксикация на тялото. И така, нека споделя с вас пътят, който извървях, следвайки стъпките на Дънов.

Кога да започна пречистването?

Прави се през месец Февруари, след пълнолуние, когато започва разсипът на Луната. Добре е да се започне в сряда, но не по-късно от третия ден след пълнолунието. 

А защо жито? 

То е най-пълноценната храна, с появата на житото е започнала еволюцията на човешкия живот. Зърното е емблемата на Иисус и дълго време основно ястие на ангелите, казва Дънов. Смята се, че пшеничените зърна са източник на две субстанции: фибри и антиоксиданти, на първо място коензим Q10. Както е всеизвестно, фибрите са полезни за почистването на храносмилателната система и оптималното функциониране на червата. А антиоксидантите предпазват организма от свободните радикали, които увреждат организма. Житото има най-силни качества, докато е в естествен вид и губи полезните съставки. То губи жизнената си енергия, енергията на живота и растежа, известна в различните религии, като енергия ци, прана и др. Нека повторим: добре е да се консумира цяло, а не смляно.

А каква е дозировката?

На ден се консумира по 100г. жито, 3 ябълки за сърцето, както баща ми често повтаря: вземи 9 ореха за мозъка, 3 лъжици мед и около 2 литра преварена изворна или трапезна вода - с по- ниска минерализация. Зърната се накисват вечер и се залива с до 2 чаши топла вода и престоява 4 часа, нужното време, за да омекне. На сутринта водата се изпива, а житото се разделя на 3 порции, към които се прибавя по 2 лъжица мед. Орехите и ябълките се разпределят и се пие по минимум 1,5л вода на ден. Не трябва да се храните преди изгрев и след залез. 

Колко време трае процесът на пречистване?

Житният режим е 10-дневен, което навярно ще ви стресира, но не се плашете. Помислете за положителните резултати след тази седмица и половина. Тялото ви ще се чувства добре и ще изглеждате добре: по-живи, по-щастливи и заредени с положителна енергия. Диетата не изисква специална подготовка, затова ще е удобна за всеки от вас.

А нещо друго за похапване?

Има, разбира се. Така наречената "ангелска супа", която съдържа: вода, картофи, сол, магданоз, лук, лимон и черен пипер. Възможно е да добавите някой друг зеленчук ако прецените, но мазнината трябва да я изключите като добавка. И така, супата се консумира 10 дни след 10-дневната житна диета. Нарича се захранване. След края на диетата не трябва да се връщате към стария си начин на хранене, а да изградите нов, по-умерен хранителен режим. Разбира се, ако искате положителни резултати. 

Пожелавам ви успех! 

Автор: Жанета Живкова 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay