Истината за пътуването до Индия

Ето каква е Идния всъщност

Истината за пътуването до Индия

Индия е една от тези дестинации, които са в радара на всеки пътешественик. Индия обаче е страна, която често получава отрицателно медийно внимание. Има опасения, свързани с всичко- храната, безопасността, чистотата, културата. Ако Индия е сред мечтаните ви дестинации, не позволявайте това, което чувате, да ви разубеди да я посетите. И все пак има някои истини, които трябва да знаете:

1. Пътуването няма да бъде нещо страхотно, но си заслужава

Индия е нападение над сетивата. Тя ще ви удари в лицето - силно, колоритно, хаотично. Хората ще се взират въва вас. Децата ще просят. Водачите на рикша ще ви взимат тройно повече пари. Трафикът е изтощителен и нещата не винаги вървят както се очаква. Това не означава, че пътуването до Индия не е вълнуващо. То може да бъде прекрасно. Местните хора ще ви помогнат, ако имате нужда. Просто не забравяйте да не правите сравнения с вашата родина.

2. Храната не е това, което очаквате да бъде

Трябва да бъдете изключително предпазливи в Индия с храната и водата. Бъдете предпазливи и взимайте предпазни мерки, особено когато пиете вода. Индийската кухня не е просто къри, хляб и ориз. Има огромно количество ястия, които вероятно дори не сте чували. Може да ви се струва странно, но има европейски ресторанти, ирландски пъбове, кафенете и вегански заведения за хранене.

3. Всеки град е напълно различен от предишния

Мумбай не е като Ню Делхи, не всички градове в Раджастан са еднакви, Варанаси не е като Гоа. В толкова голяма страна като Индия е недопустимо да се приеме, че всеки сантиметър е еднакъв. Ще намерите бохемски морски курорти, древни крепости и дворци, космополитни градове, планински вериги, села, винарни. Пейзажът се променя драстично навсякъде. Всяко място има своята история и особености.

4. Запознаването с местните ще промени вашето преживяване

Осъзнаването на личната безопасност е част от пътуването навсякъде по света, не само в Индия. Медиите не винаги представят нещата така както са и това води до поток от предубеждения. Освен това, хората се страхуват от езиковата бариера. Всъщност, по-голямата част от страната говори английски. Няма как да имате реално мнение за Индия и за хората там, без да сте посетили страната.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay