Един навик, свързан с бръсненето, за който трябва да забравите

Един навик, свързан с бръсненето, за който трябва да забравите

Бръсненето е една от онези процедури за разкрасяване, за които никога не остава време и винаги са последни в списъка. Колкото и да се опитваме да го приоритизираме, винаги остава на заден план. Именно заради това, рядко го правим по правилния начин. Въпреки че за всеки човек "правилният начин" е различен, според дерматолозите има грешен начин и повечето хора, които се бръснат, го правят по грешния начин. 

Бръсненето, когато сте насапунисани с душ гел, шампоан или балсам е трик за спестяване на време, но се оказва, че е много вредно. Бръсненето с душ гел е лош навик, просто защото душ гелът не е предназначен за бръснене. 

Причината за това е, че бръсненето има естествен ексфолиращ механизъм на действие, така че трябва да използвате продукти, които са предназначени да работят в синхрон с бръснача ви и да подобрят плъзгането, да намалят триенето и риска от дразнене. Душ гелът и другите продукти, които не са за бръснене покриват космите, като ги правят по-дебели и по-трудни за бръснене. 

Освен че не влияят добре на космите ви, тези продукти могат да "изтъпят" самобръсначката ви. Те "запушват" самобръсначката и ще трябва да я сменяте много по-често. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 9
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay