Какво научих от година без секс

Всъщност не е толкова лошо

Какво научих от година без секс

Започнах да правя секс на 17 години и никога не бях имала по-големи пропуски от няколко месеца. Настъпи период, който, обаче, въобще не бях предвидила. Бях на 32 години и скъсахме с приятеля ми, с когото бяхме от 3 години.

Не исках да се срещам известно време с никакви мъже – имах нужда да преосмисля уроците от тази връзка, да видя къде съм сгрешила и защо отново не се е получило.

Ето защо гледах да излизам повече с приятелки, да правя неща, които ми харесват.. и така дори не усещах липсата на физически контакт. Така си минаха 4 месеца.. Изведнъж осъзнах, че това е цял един сезон, в който аз не бях имала досег с никой мъж.

Признавам си, изпаднах за кратко в депресия, но след това си казах – какво толкова, щом не се е появил правилният човек, значи не е моментът.

И продължих да общувам с хората, да създавам много приятни запознанства. Съсредоточих се максимално върху работата си, записах се на курсове за доусъвършенстване на уменията ми и започнах малко по малко да постигам забележителни резултати.

Забелязах, че цялата енергия, която преди влагах във връзките си и в секса, сега влагах за това да се развивам и да ставам все по-добра. И се получаваше. Беше адски вълнуващо за мен, когато ме повишиха на работа. За мен това бе признание, което чаках от толкова време.

Животът без секс се оказа, че не е чак толкова лош.

Направих 9 месеца и дори изпуснах периода на депресията. Виждах, че животът ми е прекрасен и нямаше за какво да съжалявам. Да, вярно, не палувах нощем под чаршафите, но пък излизах почти всяка вечер, бях обградена от толкова верни приятели и наистина вършех нещата, които аз исках да правя, а не някой друг!

Животът ми без секс се оказа много красив и истински и не съжалявам за решението си!

Ще попитате какво се случва сега с мен? Сега съм щастлива, имам приятел, и да, правим секс!

Но това, което научих, от тази година, беше, че не бива да се отдаваш изцяло на партньора си и да оставяш да изсмуква силите ти. Сега съм влюбена, но не и вкопчена, отдадена, но не и пристрастена.. Сега правя секс, но не завися от него! Сега съм аз, такава, каквато винаги съм искала да бъда!

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

15 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay