Ежедневните грешки, които допускаме рано сутрин

За кои сутрешни навици трябва да забравим?

Ежедневните грешки, които допускаме рано сутрин

Досаден звук на аларма, сърцераздирателно протягане, полубудно миене на лице, последвано от евентуална закуска и кафе на крак… Да, на доста хора денят им започва по сходен начин. Което пък съвсем не означава, че това е правилният начин да "яхнете” ежедневната си рутина. Затова днес ще ви запознаем с 5-те най-често срещани грешки, които хората допускат, след като се събудят.

Грешка 1: "Изскачате” от леглото
Надали съществува човек, който поне веднъж в живота си да не е закъснявал за важна среща, защото се е успал. Повярвайте ни, няма да върнете времето назад, ако напуснете любимото си легло с гръм и трясък.

Рязкото "изскачане” може да напрегне мускулите на гърба, което пък на свой ред да доведе до адски болезнено схващане. Все пак, не забравяйте, че тялото ви е било в покой цяла нощ, така че не го стресирайте още от сутринта!

Грешка 2: Приготвяте се за работа на спуснати щори
Тъмните нюанси превръщат спалнята ви в една изключително уютна пещера, която може да ви приспи допълнително. За да започнете деня си с позитивно настроение, имате нужда от слънчева светлина. Не забравяйте, че вашият вътрешен часовник също има нужда от сверяване!

Ежедневните грешки, които допускаме рано сутрин

Грешка 3: Не се наслаждавате достатъчно на новия ден
Ако сте по-продуктивни в офиса преди обед, вероятно мозъкът ви започва да работи на пълни обороти още по път за работа. Но това автоматично означава, че вие сте изтормозени още преди да стъпите в офиса. Вероятно и първия момент, в който ще оцените новия ден, е чак в обедната почивка. Подобен график обаче влияе негативно на настроението ви. Затова, направете си едно хубаво кафе, колкото и оскъдно време да имате, пуснете си малко музика и започнете деня по възможно най-ведрия начин.

Ежедневните грешки, които допускаме рано сутрин

Грешка 4: Навивате алармата си за 6:47 ч.
Явно сте от заклетите привърженици на "спящата математика”. Много хора имат вредния навик да навиват алармата на телефона за 10 минути по-рано, след което следва обичайното натискане на "Отлагане”. Експертите са на мнение, че това стресира мозъка ви изключително много, което пък на свой ред може да доведе до постоянна сънливост.

Грешка 5: Правите упражнения непосредствено след ставане
Да започвате с коремните преси, докато все още не сте закусили, е груба грешка. Хубаво е да изчакате поне 30 минути, за да дадете възможност и на организма да се събуди. Не забравяйте и задължителната сутрешна чаша с вода, тъй като по време на сън тялото губи водните си запаси най-бързо.

Ако тази статия ви е била полезна, станете част от Jenite.bg във фейсбук, за да четете още подобни!

28 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 16.06.2014|18:09
Какво да се прави .
5
Не е посочен 16.06.2014|14:29
Голямата грешка е, че въобще ставаме :)
4
Не е посочен 14.06.2014|14:03
да,редовно скачам от леглото не обичам да се излежавам.
3
Не е посочен 13.06.2014|20:34
Не ми се е случвало скоро да скачам веднага от леглото.
2
Не е посочен 13.06.2014|17:14
ще ги имам предвид
1
Не е посочен 13.06.2014|17:11
Никоя от тези грешки не ги правя :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay