Най-красивите гръцки острови

Може да ги посетите още това лято и няма да съжалявате!

<p>Крит</p>

Крит

Гърция е благословена с огромен брой острови – по различни изчисления от 1200 до 6000. За броя на населените също се спори и се смята, че са някъде в границите на 166 и 227.

Бройката тук обаче не е важна, защото независимо под кой номер фигурират в списъците, гръцките острови са превърнати в парченца от рая с различни размери – от оживени парти дестинации до места, толкова спокойни, сякаш са извън този свят.

Ето кои са най-красивите острови, които можете да посетите в южната ни съседка.

Санторини и най-красивите залези
Санторини е една от най-посещаваните дестинации не само в Гърция, но и в света. Всеки, който е бил на Санторини поне веднъж, знае защо. 

За острова се твърди, че може да предложи най-красивите залези в света – от живописното селце Оия (или Ия). Докато сте тук, не забравяйте, че всъщност стъпвате по останките от избухнал преди хиляди години вулкан. Не пропускайте червения и черен плаж, гмурнете се в кратера на някогашния вулкан, опитайте местните вина и кулинарни специалитети.

Крит
Най-големият и най-южен остров в Гърция – остров Крит (на снимката горе) - ще ви посрещне с прекрасни плажове, древна история, венецианско великолепие и вкусна храна. Ако сте решили да прекарате няколко дни на Крит, най-добрият вариант е да наемете кола и да обиколите повече места, защото островът има какво да ви покаже.

Не пропускайте двореца Кносос - смята се, че този дворец е бил лабиринтът на Минотавъра от древногръцките митове. Имал е над 1000 стаи, но днес са останали руини и са направени възстановки на отделни негови помещения. Тронът в тронната зала е най-старият в Европа.

Евбея
Евбея (известен и като Евия или Негропонт) е най-големият от егейските острови на Гърция и вторият по големина остров след Крит. Разположен е много близо до континенталната част на Гърция, поради което е бързо и лесно достъпен. Освен на морето, тук можете да се насладите и на интересно природно явление: протокът Еврип, в който водата тече в различни посоки.

Водата, идваща от Черно море, се разделя на две покрай острова и 6 часа и 8 минути тече от север на юг, а след това започва да тече със същата скорост от юг на север отново за 6 часа 8 минути. Над Еврип е издигнат вдигащ се мост, който свързва острова с континенталната част на Гърция.

Лефкада
Името на приказния гръцки остров Лефкада в превод означава "бял" и идва от чудните скали, които са сякаш направени от тебешир. Водата е кристално чиста и прозрачна. Пясъкът е ситен, примесен с малки камъчета. Тук се намира едно от най-модерните пристанища в Гърция, а красива природа и плажни забавления съществуват едновременно и сякаш без да си пречат.

Не пропускайте плажа Порто Кацики - един от най-добрите в света. Ще ви очарова с прозрачна вода и ситен пясък. Заобиколен е от стръмни скали, гледката към които е незабравима. За да стигнете до него, трябва да слезете по 80 стъпала, издълбани в скалите.

Най-красивите гръцки островиРодос

Родос
Гръцките власти са безсилни да удържат лудите купони по северното крайбрежие на Родос. Същевременно на острова се намират средновековен укрепен град, добре запазените градски части и храмът на Линдос, както и природната забележителност Долината на пеперудите. Като вземем предвид още дегустациите в местните винарни и красивия пейзаж, Родос действително предлага по нещо за всеки вкус.

Корфу
Корфу или Керкира – две имена на едно място, обляно в слънце почти целогодишно, покрито с маслинови дръвчета и ниски къщи в средиземноморски стил. Всеки фен на островите веднага ще се влюби в това място. Палеокастрица е най-известният курорт на острова - живописно място със страхотен залив, около който са подредени къщите под наем и хотелчетата.

Най-красивите гръцки островиЗакинтос

Закинтос
Неговата красота неслучайно е легендарна - спечелил славата си на райско кътче още в древността, Закинтос ще ви прехласне с невероятно чистите си брегове и вечнозелена флора, разстлала се върху титаничните му бели скали. Най-популярната му атракция е корабокруширалият кораб на плаж Навагио, до който се стига с круизен кораб или моторна лодка под наем. Може да бъде видяно и отгоре. Панорамата е повече от божествена!

За още виртуални пътешествия станете част от Jenite.bg във Facebook!

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 22.05.2014|16:55
Наистина прекрасни места, добра идея е да се посетят
9
Не е посочен 21.05.2014|17:43
Ще ги посетя някой ден .
8
Не е посочен 21.05.2014|13:37
И в България има много красиви места .
7
Не е посочен 20.05.2014|17:17
Всички са красиви със сигурност, но не съм ги виждала/.
6
Не е посочен 19.05.2014|16:37
Никога не съм ходила на нито един от тях, а толкова ми се иска да отида, не е далеч.
5
Не е посочен 19.05.2014|16:37
Истински райски кътчета са тези места.
4
Не е посочен 19.05.2014|16:23
Каква красота само .
3
Не е посочен 19.05.2014|16:05
Скъпо удоволствие си е, но със сигурност си струва.
2
Не е посочен 19.05.2014|13:47
Гърция е предпочитана дестинация за почивка,туризма там е на много високо ниво,така че почивката гарантирано ще е страхотна.
1
Не е посочен 19.05.2014|10:42
ама много ми се ходи
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay