Затлъстяването се превръща в епидемия с катастрофални последици

Епидемията от затлъстяване обхваща все по-голяма част от западния свят и може да доведе до катастрофалните последици, засягащи бъдещите поколения.

Затлъстяването се превръща в епидемия с катастрофални последици

Наложително е спешно да се подеме масова борба срещу затлъстяването, пише австралийският портал за здраве The New Daily.

Работата е там, че затлъстяването при родителите повишава риска от увреждания на мозъка, от астма, инсулти и болести на сърцето при техните подрастващи деца. Пълните и дебели родители натоварват децата с болести и предразположеност към затлъстяване. На свой ред те предават тези проблеми на децата си.

При това статистиката показва, че все повече майки имат наднормено тегло или са видимо затлъстели. А това повишава риска от раждане на мъртво дете, високо кръвно, диабет у нея или детето, а и заплашва с усложнения по време на раждането. За детето пък затлъстяването на майката означава набор от невроендокринни, метаболически, имунни, възпалителни изменения, която влияят върху хормоналното равнище и засилват "глада" от питателни вещества.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay