Елегантните момичета носят маратонки

Или как спортно-елегантният стил придобива съвсем ново значение

Елегантните момичета носят маратонки

Един от малкото недостатъци на модната индустрия е трудното съчетаване на модерно с удобно. Най-ярък пример за това са любимите на всички ни високи обувки. Колкото и да са красиви и стилни, колкото и дълги да правят краката ни, често токчетата са много неподходящи за ежедневието.

Представете си препълнен с хора автобус от градския транспорт, между които трябва да лавирате на супер скъпите си дизайнерски обувки, за да си купите билетче. Трудна работа. Тъй като никой не разбира стрийт стила по-добре от модните блогъри, в последно време забелязахме една развихряща се тенденция - носенето на маратонки извън фитнеса и умелото им съчетаване с рокли, поли и дори костюми. Не след дълго някои от най-известните дизайнери си "откраднаха” тази идея и я включиха в пролетно-летните си колекции, утвърждавайки я като една от топ тенденциите за тази година.

Това явление само затвърди мнението ни, че модата се създава именно на улицата. Все пак обикновените хора не се разхождат по дълги осветени подиуми под ритъма на музика с каменно изражение на лицето. Често ни се налага да подтичваме, защото закъсняваме за някоя среща, да прескачаме локви и камъчета, да балансираме с 3-4 тежки чанти в ръцете.

Една съвременна жена в никакъв случай не трябва да се отказва от своя личен стил. Но защо да не добави към него и един хубав чифт маратонки за забързаните дни? Обещаваме, че това няма да отнеме точки от елегантния и зрял вид на всяка от вас!

Знаем, че думите "стил” и "маратонки” трудно могат да бъдат поставени една до друга, но ви обещаваме, че ще се влюбите в страхотните комбинации, които се получават с малко въображение и голяма доза оригиналност.

Подготвили сме ви няколко идеи от наши любими блогъри за съчетаването на удобството от спортните обувки с нежни и стилни тоалети.

Носенето на маратонките като акцент в тоалета ви е най-добрият начин да покажете смелостта си. За тази цел може да изберете спортни обувки в ярката цветова гама, които да съчетаете с пастелни и по-приглушени нюанси. Аксесоарите трябва да са премерени и да не утежняват цялостния ви вид с допълнителни и ненужни цветове.

Елегантните момичета носят маратонки

Съчетаването на черен тоалет с бели маратонки е сред любимите на модните блогъри. При този избор трябва да сте изключително внимателни! Маратонките ви ще привличат вниманието, затова е важно да са добре почистени и поддържани.

За да се запази кожата им искрящо бяла за по дълго време, ние ви съветваме да ги почиствате, веднага след като ги събуете вкъщи, вместо да чакате да направите това минути преди да излезете.

Елегантните момичета носят маратонки

Комбинацията между маратонки и сако е най-силният контраст. Като дреха, сакото често е свързвано със сериозни дела. Носим го в офиса, на официални вечери, интервюта за работа. Именно затова съчетанието с пълната му противоположност - маратонките - е напълно неочаквано, но много успешно.

Елегантните момичета носят маратонки

При съчетаването на пола до коляното с маратонки трябва да бъдете много внимателни! Тази комбинация е за по-високите жени. В противен случай се създава визуална илюзия за скъсяване на фигурата.

Елегантните момичета носят маратонки

Комбинацията с маратонки и елегантна къса рокля много ни харесва! Спортните обувки отнемат част от строгото излъчване на роклята и по този начин можете спокойно да я носите във всекидневието.

Елегантните момичета носят маратонки

Цветовото съчетание при маратонките с останалата част от тоалета ви трябва да бъде много внимателно. Важно да подберете цветове, които не се "бият”, а допълват цветовата гама на цялостното ви излъчване. Ако се страхувате да не сбъркате в съчетаването на цветовете, изберете дрехи в пастелни нюанси, защото позволяват по-широк избор от допълващи се цветове.

Елегантните момичета носят маратонки

Съветваме ви да избягвате да съчетавате поли и рокли до глезена с маратонки. Успешните комбинации в този случай са трудни за постигане. Ако все пак желаете да пробвате, изберете пола или рокля с по-голяма цепка, за да разкрива краката ви и най-вече акцентът - маратонките.

Елегантните момичета носят маратонки

За да бъдете винаги в крак с модата, станете част от Jenite.bg във Facebook!

18 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay