Увиснала кожа на корема = абдоминопластика

Увиснала кожа на корема = абдоминопластика

Абдоминопластиката е една от 5-те хирургически интервенции, до които хората прибягват в стремежа си да изглеждат добре. Причините са различни – след бременност или рязка загуба на килограми, отпускане на кожата с напредването на възрастта.

 

Процедурата се състои в отстраняване на излишната мастна тъкан и кожа или в зависимост от конкретния случай – необходимост от възстановяване на отпуснатите мускули на корема.

 

За да се коригира изпъкналия или увиснал корем, освен да се изреже оперативно излишното, може да се направи липосукция, чрез която да се отстрани натрупаната масна тъкан.

 

Опреацията е съпроводена от чувство на  дискомфорт, вцепененост и отичане в областта на корема, но резултатите са видими. За да заздравеят шевовере са необходими около две седмици. През възстановителния период са забранени физическите натоварвани, както и стоенето напълно изправени.

 

С белезите са свързани основните притеснения на всеки пациент. Разрезните линии постепенно избледняват, но никога не изчезват напълно. При жени, които вече са родили с цезарово сечение, разрезните линии може да бъдат направени по вече съществуващите белези.

 

Най-важното нещо, което трябва да знаете е, че хирургическа намеса не може да сътвори чудеса с тялото ви. Правилният хранителен режим и редовните физически упражнения са определящи за добрите резултати.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay