Как да подредим масата

Кое къде стои на масата

Как да подредим масата

 

Едно от най-големите предизвикателства пред всяка домакиня е подредбата на масата, особено когато става дума за официално събитие или делова вечеря. Затова нашият екип реши максимално да ви улесни при подготовката.

 

Покрийте масата с мека подложка за основа и върху нея застелете покривката. Меката подложка трябва да виси с около 8 сантиметра от края на масата, а покривката с 15 см.

 

Пред всеки стол сложете чиния на разстояние 2 сантиметра от ръба на масата. Подредете съдовете както следва като започнете от ляво на дясно.

 

От лявата страна на чинията от вън на вътре поставете вилицата за топло или студено предястие и до нея вилицата за основното ястие. От дясната страна на чинията сложете ножа за салата, до него е мястото на лъжичка за десерт. В най-външната част сложете супената лъжица, а от горната страна на чинията - ножа за масло или хляб с острието към чинията.

 

След като наредите приборите за хранене идва ред на чашите. Те се подреждат от върха на ножовете като най-дясно  се поставя чашата за аперитив, следва чашата за безалкохолна напитка и до нея чашата за вино.

 

Салфетката може да покрива чинията, може да й намерите място в някоя чаша или просто да я сложите от ляво на вилиците. Вляво над вилиците също така може да поставите и чинията за хляб. За официална вечеря препоръчително е салфетката да е от плат. Така ще придадете тежест на събитието, а и ако сте се постарали да изпълните нашите съвети за умела подредба на масата, грешка със салфетката би променила цялостните впечатления.

 

Ако решите да украсите масата с цветя или свещници, нека те да не са по-високи от човешки поглед, за да могат гостите да се виждат и да разговарят спокойно. Нашият екип ви препоръчва да не се спирате на аранжировка със свещи, особено ароматни, освен за романтична вечеря.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay