Правилата са няколко, рибата е цяла

Нека си поръчаме риба

Правилата са няколко, рибата е цяла

Едни от най-вкусните ястия, особено в скъпите ресторанти, се приготвят с риба. Изключително сложно е обаче да се справите с похапването на някой рибен деликатес и да спазите етикета по време на официален обяд или вечеря. Ето няколко насоки, които биха ви помогнали да хапнете вкусно с необходимите обноски.

 

Пушените риби се режат с на нож и вилица за закуска - прибори с по-малък размер от останалите.

 

Задушената, варената и пържената риба се ядат със специални прибори за консумация на подобен вид ястие. Запомнете, че рибата не се реже с ножа от комплекта. С него само се обособяват парчета от рибеното филе, отделени от гръбнака.

 

Рибата може да се хапва и с две вилици - с тази в дясната ръка се отделя филето от костите, а с вилицата в лявата ръка ястието се поднася към устата.

 

Когато започнете да се храните, първо отделете от костта филето, което се намира най-отгоре. След като го изядете, преминете на гръбначната част на рибата, като внимавате да не се задавите с някоя случайно попаднала кост. Най-накрая рибата се обръща, за да изядете филето, което първоначално е било отдолу.

 

Има риби, чиито дребни кости не могат да бъдат забелязани, но се усещат в устата. Не се притеснявайте да ги извадите - просто използвайте вилица и оставете костите на края на чинията, в най-далечната й част.

 

Трудността на "упражнението" не бива да ви спира. Ястието с риба, съчетано с хубаво вино и добра компания, ще ви осигури приятна и полезна вечеря.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay