Ето защо мъжете са толкова досадни, когато се разболеят

Още доказателства, че жените са по-силния пол

Ето защо мъжете са толкова досадни, когато се разболеят

Всяка жена би се съгласила с твърдението, че мъжете са големи бебета, когато се разболеят. И докато мъжете твърдят, че това не е така, нови изследвания откриват, че има нещо вярно.

Проучване, публикувано в The BMJ, установява, че "мъжкият грип" е ситуацията, в която мъжът се държи така, сякаш е на смъртно легло, когато просто е болен от грип. За изследването изследователят Кайл Сю, клиничен асистент по семейна медицина в Канадския университет в Нюфаундленд, анализира няколко проучвания за респираторни заболявания, настинки, грипове и вирусни инфекции и сравнява симптомите, които мъжете имат със симптомите, които жените изпитват.

Ето какво открива Сю: "Има имунна изолация". По принцип имунната система на мъжа може да бъде по-слаба от имунната система на жената, което ги прави по-склонни да развият усложнения от определени здравословни състояния, като респираторни заболявания и обикновени настинки. Сю свързва това с хормоналните разлики: Тестостеронът потиска имунната система, докато естрадиолът (женски хормон) всъщност защитава имунната система.

За да подкрепи теорията си, Сю посочва, че има няколко изследвания, които установяват, че жените имат по-добри реакции срещу грипния удар, отколкото мъжете, и всъщност може да са по-чувствителни към него. Той отбеляза също, че едно изследване, публикувано в Хонг Конг, установява, че мъжете са имали по-висок риск от жените да бъдат приети в болницата, след като са хванали грип. Друго изследване показва, че мъжете са по-склонни да умрат от грип в сравнение с жените на същата възраст, независимо дали имат други здравословни проблеми. 

Сю признава, че заключението му не е окончателно, пише в своята статия, че "са необходими по-качествени изследвания, за да се изяснят други аспекти на мъжкия грип".

Хм. Нещо ни подсказва, че мъжете ще заобичат това изследване.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay