Ето как да удължите живота на дънките си

Никой гардероб не е пълноценен без солидно количество дънки.

Ето как да удължите живота на дънките си

Тъй като знаем, че грижите за дънките могат да бъдат трудни, подготвихме няколко съвета за Вас. Ето го и първия съвет: не трябва да перете дънките често, но когато го правите, има правилен начин. Без значение дали са бели, тъмни, светли, тесни или широки, тези съвети ще удължат живота на дънките ви.

За да не се промени формата им

За да избегнете отпускането им и промяната на формата, закопчайте дънките преди да ги пуснете в пералнята. Ако пък са прекалено тесни и искате да ги разширите малко, след като ги извадите от пералнята хубаво ги разпънете и оставете да съхнат на въздух. Когато изсъхнат, но не напълно, използвайте сешоара или парата на ютията, за да ги изсушите напълно.

 

За да не избелеят

Обикновено след няколко пранета, цветът на дънките просто изчезва. Когато ги перете ги обръщайте наопаки и използвайте студена вода. Използвайте топла вода, само ако имат петна. Най-добре е да ги оставите да съхнат на простора, но ако е спешно, използвайте сушилнята, но на ниска температура.

За да бъдат свежи

За да запазите вида на дънките свеж, добавете малко сода за хляб в пералнята, но преди да ги пуснете в пералнята, ги изплакнете на ръка, за да премахнете замърсяванията и неприятната миризма. Ако сте от смелите, замразяването на дънките за 2-3 дни също върши работа. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay