Едва ли може да бъдете изумени от ястия от чуждестранната кухня. Японски, италиански, грузински- можете да се насладите на ястия от почти всяка една държава.
Ще ви дадем няколко съвета за това как да се справяте с някои популярни ястия, за да показвате перфектни маниери.
Соев сос
Не пълнете купичката със соев сос до горе. Японците препоръчват да се сипва малко количество и след това да се прибави още, ако е необходимо.
Джинджифил
Някои хора обичат да поставят парчета джинджифил върху сушито. Всъщност, джинджифилът трябва да се яде в почивките между ястията. Той помага да се освежи устната кухина и да се подобри вкуса на ястието след това.
Уасаби
Почитателите на пикантна храна са склонни да прибавят голямо количество уасаби към ястията си. Но в този случай, деликатният вкус на азиатската храна изчезва. Разбъркайте малко количество уасаби в соевия си сос или нанесете тънък слой върху сушито.
Сашими
Вземете едно парче сашими с вашите пръчици (японската храна трябва да се яде или с пръчици или ръце, но не с вилица). Ръбът на рибата трябва да се потопи в соевия сос; не потапяйте цялото парче в него. И не отхапвайте рибата - тя трябва да се яде като цяло парче наведнъж.
Суши
С помощта на вашите пръчици обърнете сушито настрани. Вземете сушито с вашите пръчици, така че да хванете частта с рибата от едната страна и частта с ориза от другата. Потопете сушито в соев сос, така че сосът да достигне само до рибата. Според японците, вие ще можете да получите истинския вкус на това ястие само с този метод.
Рулца
Вземете рулцето или с вашите пръчици, или с ръце, но не и с вилица. Краят на рулото трябва да се потопи в соевия сос. Не поставяйте цялото руло в соса и не го потапяйте от двете страни.
Паста
Навийте няколко спагети на вилицата си, с помощта на лъжица или ръба на чинията. Не бива да навивате повече от 3 спагети.
Аджарски хачапури
Не всички знаят как да ядат това ястие от грузинската кухня, без да се изцапат целите. Отчупвайте малки парчета от ръба на лодката и ги потапяйте в пълнежа. Когато остане само централната част на хачапурито, навийте я на руло и я изяжте.
Бургер
Много често пълнежът на бургера изпада. Не е нужно да използвате нож и вилица, за да режете всяка хапка, но можете да разрежете бъргера на две. По-лесно ще бъде да държите половин бургер, без да изпадне плънката, вместо цял.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |