Ето какво да ядете, ако винаги се чувствате уморени

Тялото ви се нуждае от някои неща

Ето какво да ядете, ако винаги се чувствате уморени

Липсата на спорт, яденето на лоша храна и седене на бюрото в продължение на 8 часа на ден. Всички тези неща имат много негативно влияние върху здравето ни. Ето кои храни трябва да консумирате, ако искате да сте в добро здраве и да спрете да се чувствате изморени. 

1. За очите

Продължителното седене пред компютъра уврежда очите ви значително. За да сте здрави, трябва да ядете продукти, богати на Омега-3 мазнини, цинк и ватамини А, С и Е. 

Зелени зеленчуци, яйца, цитрусови плодове, горски плодове, ядки и семена, риба

2. За имунната система

Офисът е идеално място за разпространение на бактерии, защото много хора остават в затвореното пространство през целия ден. Нищо чудно, че някой с обикновен грип лесно може да зарази всички останали. Предотвратяването на заболяванията не е трудно: следвайте обичайните предпазни мерки и яжте повече продукти, които стимулират имунната система:

Цитрусови плодове, червени чушки, броколи, чесън, джинджифил, киви, папая. 

3. За забързване на метаболизма

Колкото по-бързо метаболизмът ви работи, толкова повече калории изгаряте. Офис работници, които седят през по-голямата част от деня, трябва да помогнат на метаболизма си да работи ефективно. Следните продукти ще ви помогнат да забързате метаболизма си и да поддържате нормалното телесно тегло:

Морски водорасли, кафе, чай, подправки (джинджифил, лют червен пипер, кардамон), боб, птиче месо (пиле, пуйка). 

4. За по-добро функциониране на мозъка

Правилното хранене има положително влияние не само върху тялото ви, но и върху мозъчната функция. Мозъкът е най-важният орган в тялото ни, затова трябва да се грижим за него. 

Риба, боровинки, ядки и семена, храни, богати на фибри, сок от нар, черен шоколад.

5. За червата

Според изследванията, прекарването на много време в заседната работа, почти удвоява риска от рак на червата. Можете да опитате да намалите този риск, като тренирате редовно и като включите следните храни в менюто си:

Броколи, спанак, цитрусови плодове, горски плодове, храни, богати на фибри. Също така трябва да намалите консумацията на червени и обработени меса. Те увеличават риска от рак. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay