Ето какво се случва, когато спрете да пиете алкохол

Ето какво се случва, когато спрете да пиете алкохол

Всичко се променя. 

Още когато бях малка, майка ми ме предупреди за вредите от алкохола. Но не по същия начин, по който всички родители предупреждават децата си, а така, както когато знаеш, че детето ти е предразположено към проблеми с алкохола. 

Ето какво се промени, когато спрях да пия:

1. Бях по-малко социална

Когато се отказваш от алкохола, отказваш и да излизаш. Натискът е прекалено голям и е от много страни. Трябва да бъдете абсолютно сигурни в себе си, за да можете отново да излизате спокойно и да знаете, че всичко ще е наред. 

2. Но общувам повече

Често хората се нуждаят от алкохол, за да се отпуснат и да общуват по-открито с хората. Има хора, които например обичат да танцуват само когато пият. Когато се откажете от алкохола, искате или не, се социализирате повече. 

3. Отслабнах

Не е тайна, че алкохолът не е най-добрият за вашата диета. Започваш да се натоварваш, ако пиеш твърде много - и това бях аз. Ако се откажете от алкохола, който е доста калоричен, има голям шанс да свалите излишните килограми. 

4. Станах по-продуктивна

Когато не прекарвате целия ден в леглото, след пиянска вечер, ще забележите, че сте доста по-продуктивни. Махмурлукът е едно ужасно чувство, от което ще се отървете. 

5. Започнах да пестя пари

Освен че е вреден, алкохолът е и скъп. След като спрете да си го купувате, ще забележите колко по-добре ви е от финансова гледна точка. 

6. Може би си спасих живота

Всички знаем колк вреден е алкохол, колко вреди на цялото ни тяло и всичките ни органи. Живеем в достатъчно опасен свят и си вредим достатъчно много с храната, която ядем и въздухът, който дишаме, за да се тровим и с алкохол. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay