Ефективна ли е пастата за зъби в борбата с пъпките?

Мит или реалност?

Ефективна ли е пастата за зъби в борбата с пъпките?

Всички сме чували легендите за това как пастата за зъби премахва пъпките от лицето. Много жени се втурва към тубичката, след като на лицата им се появят досадните пъпчици. Но дали пастата за зъби действа или е напълно е безполезна?

Работата е там, че преди години в състава на пастата за зъби се е съдържала съставката триклозан. Тогава тя успешно се е борила с пъпките именно благодарение на тази съставка.

Триклозанът се използва в производството на сапуни, лосиони, дезодоранти, гелове за душ, кремове, пасти за зъби, кухненски прибори, пластмаса и много други. Поради това, мощните му антимикробни свойства биват изтъквани, като помощници за унищожаването на бактериите върху кожата.

Истината е, че триклозанът вече не се употребява при правенето на паста за зъби. Това е така, поради силните му ефекти, за които се смята, че създават хормонален дисбаланс.

Ефективна ли е пастата за зъби в борбата с пъпките?

Но действа ли пастата за зъби днес?

Неоспорим е фактът, че тя действително изсушава пъпките ви. Пастата за зъби съдържа множество различни съставки, включително сода за хляб, водороден пероксид, алкохол, ментол, които помагат за извличане на влагата от пъпките ви.

Но истината е, че не е по-добра от традиционните кремове и лосиони за лечение на акне. Единственото предимство е, че е по-евтина.

Имайте предвид, че пастата за зъби все пак не е предназначена за употреба върху лицето и би могла да навреди повече, отколкото да помогне. Възможно е да изсуши кожата ви прекалено много и изобщо не се препоръчва за по-чувствителна такава.

Вместо да прибягвате до паста за зъби, опитайте ябълков оцет. Той има мощни антибактериални свойства, които премахват повечето бактерии, които причиняват акне.

Алое Вера също е невероятна природна съставка за лечение на акне, тъй като има високи концентрации на салицилова киселина и сяра.

Ефективна ли е пастата за зъби в борбата с пъпките?

Изненадваща алтернатива също е банановата обелка, с която можете да натъркате засегнатата област. За целта бананът трябва да е  добре узрял. Този плод съдържа витамини А, В, С и Е, както и калий, цинк, желязо и манган. Всички те вършат чудесна работа в борбата с пъпките.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay