Забавен психотест с три звезди, изригващ вулкан и тюленче

Отговорете на развлекателните въпроси, за да надникнете в дълбините на психиката си

Забавен психотест с три звезди, изригващ вулкан и тюленче

"Кокология" - знаете ли какво означава това? Дори да не сте срещали понятието преди, ние ще ви го обясним накратко.

Става въпрос за поредица от книги със забавни психологически тестове, които се превърнаха във феноменални бестселъри за Япония. Създателите им се казват Тадахико Нагао и Исаму Сайто. Те правят изключително увлекателни и в повечето случаи точни опити да изследват дълбините на човешката психика, скритото ни отношение към секса, семейството, любовта, работата, приятелите и останалите важни елементи от живота.

Кокологията ползва за основа теориите на Фройд и Юнг, като ги поднася по особено интересен начин. Въпросите в тестовете обикновено са свързани с развихряне на въображението и поставяне на задача да си представим разни неща. След което получаваме неочаквани резултати.

Избрахме за вас 5 от въпросните кратки тестчета. Те ще ви разкрият удовлетворени ли сте от настоящата си работа, близо ли сте до сбъдване на съкровените си мечти, какви са скритите ви таланти, как реагирате в ситуации на стрес и при конфронтация с шефа.

Готови ли сте да надникнете в дълбините на своята психика?  

Звездите ни говорят 
За този въпрос ще са ви необходими лист и химикалка. Вземете ги, след което забравете за малко за тях и си представете обсипаното със звезди нощно небе. Припомнете си какви размисли минават през съзнанието ви, когато го наблюдавате в топлите летни вечери. За живота, безкрайността, висшата сила... 

1. Нарисувайте три звезди с различна големина.
2. Изберете една от звездите си и нарисувайте към нея опашка, за да я превърнете в комета.

Под ясното синьо небе  
Oтново ще ви помолим да извикате в съзнанието си образа на красиво небе, само че този път нека бъде ден. Небето е оцветено във възможно най-приятния за окото светлосин цвят и по него няма нито едно облаче. Само при мисълта за него би трябвало да се почувствате по-спокойни. Сега погледнете надолу. Какъв пейзаж виждате под ясния небосклон?

1. Бяла равнина, покрита със сняг.
2. Синьо море.
3. Зелена планина.
4. Поляна, обсипана с жълти цветя.

В съдебната зала
Припомнете си напрегната сцена от някой филм или съдебен сериал. Действието се развива в съда: обвинения, пледоарии, всички екстри... Ако бяхте актьор и трябваше да изиграете някоя от следните роли, коя би ви паснала най-добре?

1. Адвокат.
2. Следовател.
3. Обвиняем.
4. Свидетел.

Вие сте обучен тюлен 
Сега се поставете на мястото на тюлен, който излиза за своето представление пред голямата публика. Показвате какво можете и получавате за награда рибка от треньора си. Какво си мислите междувременно?

1. "Тези идиоти сериозно ли си плащат, за да гледат подобно нещо?"
2. "Ей, приятел, хайде следващия път да ми дадеш сьомга, а? Ако изям още една сардина, ще повърна!"
3. "Това е толкова унизително. Не мога да повярвам, че го правя пред всичките тези хора!" 

При вида на изригващ вулкан
Последната задача изисква да си представите, че от безопасно разстояние ставате пряк свидетел на едно от най-внушителните природни явления. Земята се тресе, виждате изригващата огнена лава. Какво си мислите насред всичко това?

1. "Може би това е начинът на природата да ни предупреди да спрем да сеем разруха."
2. "Вероятно налягането вътре просто е станало твърде високо."
3. "Леле, каква гледка! Впечатлен съм!"
4. "Тези неща са си създадени, за да изригват. Какво толкова?"

Забавен психотест с три звезди, изригващ вулкан и тюленче
Няма да ви караме да напрягате въображението си повече. Вече можете да прочетете следния ключ за разгадаване на дадените от вас отговори.

Какво казват звездите?
1. Най-голямата звезда, която сте нарисували, говори за степента на удовлетворение или разочарование от настоящата ви работа. Ако тази ваша звезда не се различава кой знае колко по размер от другите две, значи не сте щастливи от кариерата си в момента. Или поне не проявявате интерес да се развивате точно в тази област. Имате нужда от нови възможности, така че се оглеждайте за тях и не се колебайте да ги приемете.


Ако звездата е видимо по-голяма от останалите, то вие сте погълнати и отдадени на това, с което се занимавате. Няма за какво да се притеснявате, но все пак внимавайте да не се окажете завладени от работохолизъм.

2. Според много древни и съвременни култури, кометата предвещава беди и кардинални промени. Ако сте нарисували опашка на някоя от по-малките звезди, бъдете спокойни. Но ако кометата е най-голямата ви звезда, бъдете нащрек за сътресения в кариерата и промяна на цялостния ѝ курс.

Какво има под небето?
Избраният от съзнанието ви пейзаж показва наличието на определен скрит талант.

1. Снежна картина - имате необикновено силна интуиция и ако ѝ се доверите, ще жънете успехи и ще се предпазвате от много беди както в личен, така и в професионален план. Умеете да разбирате сложни ситуации и да разрешавате заплетени проблеми, без да се нуждаете от кой знае каква допълнителна информация.

2. Море - вашата дарба се състои в умението ви да общувате пълноценно с хората. Те ви уважават, имат доверие във вас и определено им помагате да се сработват по-добре помежду си. От вас може да излезе прекрасен окуражаващ лидер.

3. Зелена планина - вие сте чудесен оратор, винаги успявате да намерите точните думи. По този начин успявате хем да изразите пълноценно мислите и емоциите си, хем да помогнете и на останалите да разберат себе си.

4. Поляна с цветя - изключително творческа натура, пълна с идеи, разнообразни умения, огромен потенциал. Не спирайте да преследвате мечтите си, защото вие можете да постигнете всичко!

Какво си мисли тюленчето? 
1. Имате склонност да мислите, че сте по-велики от хората, чрез които изкарвате парите си. Че ви дават много срещу малко. Но значително по-добре за всички ще бъде, ако преразгледате тази позиция и установите, че те просто оценяват качествата, които може би дори самите вие не забелязвате.

2. Явно смятате, че заслужавате повече, отколкото получавате. Затова перифразирайте репликата за сьомгата и сардината и я поднесете на шефа си при първа възможност.

3. Имате нужда от спокойна работа, която не би изисквала погледите да бъдат вперени във вас. Затова, ако мечтаете за нещо различно, по-добре преразгледайте копнежите си и ще се уверите, че сте си намерили спокойна длъжност, която е тъкмо за вас.

Какво отсъди съдията?
Ролята, в която сте си представили себе си, показва как работите под стрес, дали реагирате адекватно в кризисни ситуации.

1. Адвокат - оставате видимо спокойни. А ако напрежението ви дойде твърде много, избухвате по един страстен начин, отхвърлящ всички ограничения и предизвикващ уважението на околните. Можете да се справите с всякакви трудности.

2. Следовател - дори когато нещата излизат извън контрол, запазвате способността си да разсъждавате трезво. Другите знаят това и търсят опора във ваше лице. Стресът не ви плаши, напротив - имате нужда от него, за да се чувствате пълноценно живи.

3. Обвиняем - вместо да се изправяте срещу проблемите, вие сте склонни да се оправдавате, самообвинявате, да губите време в излишни догадки. Най-добре за вас е в трудни ситуации да заставате зад гърба на човек с по-адекватни реакции в напечена обстановка.

4. Свидетел - опитвате се да угодите, да се разбирате възможно най-добре с всички страни. В очите на останалите това ви кара да изглеждате непостоянни, трудно ще ви се доверят. Затова се старайте да не се интересувате толкова от отношението на околните. Ако сте уверени в собствената си правота, то не би трябвало да има основно значение за вас.

Какво се крие под кипящата лава? 
Мислите ви при вида на въображаемия изригващ вулкан отразяват начина, по който реагирате спрямо гнева на висшестоящия.

1. Осъзнавате къде сте сгрешили и сте готови да си понесете последствията. Това отношение ви помага да излизате чисти от неприятните ситуации.

2. Трудно ще възприемете, че вината за даден проблем е ваша. Обикновено намирате как пред себе си и пред околните да извъртите нещата така, че причините поне привидно да паднат върху нечий друг гръб.

3. Споменът за критиката дълго остава вътре във вас, но привидно я приемате положително. Това прави добро впечатление на шефовете ви.

4. Вие сте от хората, които трудно ще се поучат от грешките си. Не обръщате особено внимание на мъмренето или скандалите. За спокойствието ви това е добре, но може би трябва да се вслушвате повече, ако искате да се развивате.

Ако този тест ви се е сторил забавен, развлекателен и полезен, ако искате да ви предлагаме още подобни материали, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!

362 11
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



49
Не е посочен 19.12.2013|12:46
Страхотен тест! Доста точно описа същността ми.
48
Не е посочен 26.04.2013|19:46
Интересно ми се стори и аз ще се пробвам.
47
Не е посочен 26.04.2013|19:05
много ми беше интересно да го прочета и да го пробвам.
46
Не е посочен 26.04.2013|12:52
Интересно и занимателно тестче, на мен много ми хареса, тъй като се увличам ей така любителски по психологията.
45
Не е посочен 26.04.2013|11:50
Интересно,точно като да си загубиш времето малко :)
44
Не е посочен 26.04.2013|11:35
а ние щото сме препълнени със занимания за тва сме на тоя хал :) много обичам хейтърски постове :D
43
Не е посочен 26.04.2013|10:05
Тези японци, нямат ли с какво да се занимават!
42
Не е посочен 26.04.2013|09:50
Това е пълна глупост!
41
Не е посочен 26.04.2013|09:45
Забавен тест, наистина!
40
Не е посочен 25.04.2013|19:23
Тестът е доста интересен.
39
Не е посочен 25.04.2013|18:00
Много е готин .
38
Не е посочен 25.04.2013|16:48
Аз съм доволна.
37
Не е посочен 25.04.2013|16:47
Много е мила снимката.
36
Не е посочен 25.04.2013|15:59
Ехеее, така като гледам явно съм идеална :)
35
Не е посочен 25.04.2013|15:23
По-интересен и занимателен тест от обичайните с а, б, в, които са супер голяма измишльотина за мен.
34
Не е посочен 25.04.2013|13:33
Важно е да си доволна от резултата.
33
Не е посочен 25.04.2013|13:31
И аз няма да остана по назад и ще направя теста.
32
Не е посочен 25.04.2013|12:34
Хахах, тия японци явно си нямат друга работа!
31
Не е посочен 25.04.2013|12:26
Това с тюлена ми е любимото просто!
30
Не е посочен 25.04.2013|12:18
Ето нещо наистина интересно, за което чувам за първи път. Този тип тестове до сега не съм ги срещала, но явно стават все по-популярни и в скоро време може да издадат някоя книжка и у нас.
29
Не е посочен 25.04.2013|12:14
Забавно е да видиш резултата после.
28
Не е посочен 25.04.2013|12:14
Страхотен тест,пробвах го,много е интересен.
27
Не е посочен 25.04.2013|12:13
Направих си теста и трябва да кажа, че на някои места беше даже верен!
26
Не е посочен 25.04.2013|11:40
И мен супер много ми хареса, задължително ще го направя :)
25
Не е посочен 25.04.2013|10:57
Ооо, и аз ще го направя, даже сега в обедната си почивка задължително, прочетох няколко въпроса и оставих останалите за изненада!
24
Не е посочен 25.04.2013|10:20
когато намеря малко повече свободно време, ще си го направя този тест :)
23
Не е посочен 24.04.2013|18:46
Забавен е, забелязах го и аз.
22
Не е посочен 24.04.2013|17:21
Много интересен тест наистина, не е като обичайните тъпотии и ми се струва доста верен.
21
Не е посочен 24.04.2013|16:35
Хах,много е сладка,но това е пингвин:)))
20
Не е посочен 24.04.2013|16:34
Направих си теста и ми беше много приятно.
19
Не е посочен 24.04.2013|16:08
Снимката с тюленчето и пилето е много мила, свалих си я;)
18
Не е посочен 24.04.2013|16:07
Ха така - сложих опашка на най-малката звезда, бедите ще са далече от мен;)
17
Не е посочен 24.04.2013|15:56
забавно е, да
16
Не е посочен 24.04.2013|15:32
Много различен и занимателен тест, честно казано и резултатите ми се струват доста правдиви.
15
Не е посочен 24.04.2013|15:20
Да, доста различен и интересен. Направи ли си го? :)
14
Не е посочен 24.04.2013|15:20
По-различен е от обичайните бозави тестчета в нета, хареса ми и на мен.
13
Не е посочен 24.04.2013|15:19
Винаги съм подозирала, че точно това е дарбата ми всъщност, което ми излезе ;) Много добре.:)
12
Не е посочен 24.04.2013|15:19
Много интересен и различен начин човек да си направи подобен вид тест;) Браво, хареса ми! Сега го започвам.
11
Не е посочен 24.04.2013|15:18
Направих си теста и ми беше доста интересен. Излязоха ми доста верни неща за мен, за който дори не съм се замисляла.
10
Не е посочен 24.04.2013|15:05
Много забавен тест
9
Не е посочен 24.04.2013|15:01
много ми хареса този тест
8
Не е посочен 24.04.2013|14:52
интересно, но нямам време, имам норми:)
7
Не е посочен 24.04.2013|14:51
Аз съм много доволна от резултата .
6
Не е посочен 24.04.2013|14:51
Много интересен тест.
5
Не е посочен 24.04.2013|14:50
Наистина е много забавен :)
4
Не е посочен 24.04.2013|14:11
точно в момента нещо не можах да си представя изброените неща,довечера ще направя теста на спокойствие
3
Не е посочен 24.04.2013|14:09
Много добър тест, определено е точен и определя отношението ми към детайлите, работата, взаимоотношенията.
2
Не е посочен 24.04.2013|14:06
Много интересно :)
1
Не е посочен 24.04.2013|13:53
Това звучи наистина много интересно, но като че ли такива книжки не съм срещала у нас или поне нямам спомен за това.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay