Защо се развеждат хората?

Хора разказват за техните причини

Защо се развеждат хората?

Никой никога не извървява пътя до олтара мислейки си, че след няколко години ще подписва документите за развод. Тъжните факти обаче показват именно това. За съжаление доста хора не съумяват да запазят брака си или просто не са направили правилния избор, когато е трябвало.

Какви са всъщност причините за приключването на тази важна връзка? Какво кара хората да загърбят обетите и обещанията си и да останат сами? Ето някои от отговорите на разведени хора.

"След три години брак, започнах да ослепявам. Тя разбра и започна да се отдръпва от мен. След три месеца я нямаше. Не знам как не съм си загубил умна. Оказа се обаче, че тя не ме сломи, а ми направи услуга. Сега съм много по-щастлив. Тя не беше жената на живота ми и се радвам, че ме остави. Животът не е лесен. И мисля, че за повечето хора е така. В обобщение бих казал, че тя ме изостави, но ме направи по-добър и по-пълноценен човек."

"Жена ми качи около на 80 килограма за 10 години. Аз никога не казах нищо и през цялото време я подкрепях, когато се опитваше да отслабне. Един ден се опитах да се пъхна в тениската на любимия ми отбор, но не успях, защото бях качил 9 килограма за 10 години. Казах й: "Е, предполагам, че е време да си купя нова, по-голяма." Нейният отговор: "Няма да харчим пари за глупавата тениска на отбора ти. Ще се наложи да отслабнеш."

"Обадих му се да му кажа, че майка ми е починала. Той ми каза "Ок"

"Нямаше последна капка, която да прелее чашата. Просто бавно и мъчително осъзнах, че не съм с правилния човек."

"Той не искаше да работи. Правеше голямо шоу и ме разиграваше, че много иска да си намери работа. Пишеше автобиографии, попълваше сиви-та, а накрая ги намирах в жабката на колата. Това беше краят."

"Не мисля, че всъщност имаше проблем. Преместихме се и тя сякаш откри себе си. Аз пък исках да се задомя. Ние бяхме просто два кораба, които се отдалечиха един от друг много бавно. Тя все още живее там, а аз й помагам. Разделихме се в добри отношения, за щастие."

"Когато той малтретираше сина ми от предишния ми брак, просто нямаше как да остана."

"Можех да се справя с всичко - със скандалите, с насилието, обидите и болката. Но когато дъщеря ми ме попита защо винаги съм толкова тъжна, не можах да се справя с погледа й. Тя заслужава много повече от това."

"Бях в родния си град и с двама мои приятели, които също са женени, бяхме на разходка в планината. Обожавам да съм навън сред природата и да тренирам. Бившият ми съпруг ненавиждаше всичко това, както и пътуванията. Докато гледах приятелите си колко са щастливи, осъзнах, че това никога няма да сме аз и моят мъж."

"Една неделна сутрин към 4 часа преживях първата и последната си паник атака. Усещах ужасна болка в гърдите, бях се изпотила цялата, не можех да дишам и започнах да повръщам. Тялото ми отхвърли брака ни много преди умът и сърцето ми да го направят. След дълги години на вербално насилие, успях да се спася."

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay