Историята на Серина Уилямс за нейните усложнения при раждането може да спаси живота на друга майка

Историята на Серина Уилямс за нейните усложнения при раждането може да спаси живота на друга майка

Подобно на повечето майки, Серена Уилямс е очарована от новата си радост, дъщеря Алексис Олимпия. По време на неотдавнашното си интервю за Vogue, тенисистката дори каза: "Няма да прекараме дори ден разделени, докато не навърши 18". Серина споделя и някои много сериозни неща около раждането на Алексис и усложненията, които са последвали.

След секциото през септември, когато Алексис се ражда, Серина е много развълнувана и изпитва еуфория от това, че току-що родената й дъщеря лежи на гърдите й, но в един момент усеща, че нещо не е наред. Тя обяснява, че поради историята й с кръвни съсиреци, тя веднага разбира, че нещо не е наред, когато не може да си поеме въздух. Заради операцията, Серина не приема лекарствата си, които държат всичко под контрол и затова се притеснява, че има белодробна емболия. Тя знае, че се нуждае от компютърна томография, но лекарите не се вслушват и вместо това предлагат доплер. Когато нищо не се вижда на ехографа, Серина моли лекарите да направят компютърна томография и е права- има няколкосъсирека, които са се запътили към белите й дробове.

Друг страничен ефект от белодробната емболия е силна кашлица, която причинява отваряне на раната от секциото. Когато се връща в операционната зала, лекарите откриват хематом в корема й. Серина претърпява втора операция и се възстановява в следващите няколко седмици.

Съпругът на Серена, Алексис Оанян, казва: "Помислете за момент, че тялото ви е едно от най-великите неща на тази планета и вие сте в неговия капан". Нерешителността и страхът обвземат и Серина, като всяка нова майка. Тя мисли, че няма да се справи, но се възстановява и се радва на всяка секунда с новата любов на живота й. И скоро след като сподели историята си, тя протегна ръка към феновете си във Facebook за това колко важно е за новите майки да знаят какво става с телата им.

Според Центъра за контрол на заболяванията (CDC) чернокожите жени са над 3 пъти по-склонни от белите жени да умират от причини, свързани с бременност или раждане. Серина се надява нейната история да накара повече жени да обръщат внимание на здравето си и на тялото си.
Серина пише: "Позволете ми да бъде ясна. ВСЯКА майка, независимо от расата и цвета на кожата, заслужава да има лека и спокойна бременност и раждане. Моето раждане не беше най-спокойното, но това беше опитът ми и аз съм щастлива. Това ме направи по-силна и ме накара да ценя още повече жените- с и без деца. Ние сме силни!"  

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay