10 начина да облекчите менструалните болки

Защото обезболяващите ни вредят...

10 начина да облекчите менструалните болки

Ние, дами, сме толкова различни, но има едно нещо, което ни обединява. Да, менструалните спазми. Едва ли можеш да намериш жена, която не е преживяла поне веднъж в живота й, а повечето от нас ги изпитват редовно. Всеки месец милиони жени по целия свят искат да сменят телата си с мъже, за да не изпитват тази болка - или поне да има лечение, което да им помогне да стоят изправени. Дръжте се, дами!

Намерихме 10 начина да се борите с тези болки и лесно да оцелеете по това време на месеца. Вижте ги!

1. Топлина

Учен от Университетския колеж в Лондон доказва, че температурата от 40 ° C (104 ° F) ви помага да се отървете от менструалните спазми. Д-р Кинг, който е ръководил изследването, казва, че те са причинени от намален кръвоток към вашите органи, което води до увреждане на тъканите.

Най-удивителното е, че топлината работи по същия начин като лекарствата, блокиращи рецепторите за болка, наречени P2X3. Затова вземете бутилка топла вода или топъл компрес, поставете го на корема си и усетете приятната топлина, която убива болката. Между другото, ако имате котка, вашата менструация е време, за да получите топлите й прегръдки.

2. Вземете си топла вана

Както споменахме по-горе, топлината помага за облекчаване на болката. Освен това, ваната също е чудесен начин да се отпуснете както физически, така и умствено. Напълнете вана с гореща вода, добавете няколко соли за вана (лавандула ще се справи със стреса добре), изсипете 2-3 супени лъжици джинджифил, включете любимата си музика, направете си чаша чай и се наслаждавайте!

3. Масажирайте корема си с етерични масла

Изследванията показват, че етеричните масла могат ефективно да се справят с болката.
За да направите ефекта по-добър и процеса по-приятен, опитайте някои от етеричните масла, които препоръчваме: смес от лавандула, крем градински чай и мажорет (съотношение 2: 1: 1).

4. Пийте билков чай

Билковият чай е нещо, което хората пият от векове, разчитайки на лечебните свойства на билките. Въпреки че използването на чай за облекчаване на болката може да изглежда странно за някои, учените са доказали предимствата на чай от лайка в лечението на такива неща като менструални спазми. Той съдържа глицин, който облекчава мускулните спазми, като по този начин отпуска матката. Освен това ефектът на чая е кумулативен и може да продължи до 2 седмици.

5. Правете секс

Въпреки ситуацията, за която говорим, това може да е най-приятната точка в нашия списък. И един от най-полезни. Според различни изследвания, сексът укрепва имунната система, облекчава главоболието и дори подобрява паметта.

6. Наспивайте се

Всички знаем, че сънят е важен за нашето здраве, но заспиването по време на менструацията може да бъде истинска борба. Вие знаете - всички тези спазми, главоболия и промени в настроението. Вашата любима възглавница внезапно става неудобна и матракът ви се бунтува ... Тогава сутринта се чувствате подути и сънливи и се сърдите за всяка дреболия.

7. Хидратирайте се

Колкото и странно да звучи, пиенето на повече вода предотвратява задържането на течности в тялото ви. Това ще улесни и дори ще ви помогне да избегнете подуването. За да направите ефекта по-добър, можете да опитате да пиете топла или гореща вода, вместо студена. Това ще премахне болката чрез отпускане на мускулите ви.

8. Яжте подправки и билки

Подправките са част от ежедневието ни, но ние не знаем истинската им стойност. Учените са извършили някои изследвания, резултатите от които могат да ни помогнат да се справим с болките. Ето какво можете да използвате, за да направите тези дни малко по-приятни: Семена от копър, джинджифил, канела.

9. Не забравяйте за витамините и минералите

Друг начин да облекчите менструалните спазми е да приемате витамини и минерали. Експертите препоръчват: калций, витамин D, Омега-3 мастни киселини, магнезий, витамин Е

10. Тренирайте

Някои жени смятат, че спортът по време на менструация е вреден. Въпреки това, тренировката повишава нивото на ендорфини в тялото, което убива болката, подобрява настроението ви и ускорява изгарянето на простагландин.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay