12 важни признака, че не пиете достатъчно вода

Вижте кои са те

12 важни признака, че не пиете достатъчно вода

Няма нищо по-освежаващо от чаша ледено студена вода. Не мисля, че има някой, който ще отрече, че чаша студена вода може да бъде много по-удовлетворяваща от чаша кафе или сок. Въпреки това много от нас не пият достатъчно вода дневно. Като се лишаваме от най-естествения ресурс в света, непрекъснато увреждаме телата си. Ако разпознаете някой от следващите признаци в себе си, веднага започнете да пиете повече вода.

1. Устата ви е суха

Това чувство изглежда доста очевидно, но последиците може и да не са особено очевидни. Разбира се, всеки път, в който усетите гадно, лепкаво чувство в устата си, знаете, че трябва да приемете някаква течност. Но захарните напитки са само временно решение на проблема. Водата смазва слизестите мембрани в устата и гърлото, които продължат да държат устата ви влажна със слюнка дълго след първата глътка.

2. Кожата ви е суха

Кожата ви е най-големия орган в тялото ви, така че трябва да бъде хидратирана винаги. Всъщност, сухата кожа е един от най-ранните признаци на пълно обезводняване, което може да доведе до много по-големи проблеми. Липсата на вода означава липса на пот, което води до невъзможност на тялото да измие излишната мръсотия и мазнините, натрупани през целия ден.

3. Прекалено жадни сте

Силната жажда е един от най-очевидните признаци на липса на вода. Всеки, който някога е имал махмурлук, знае какво е чувството на сутринта. При събуждане, тялото просто не разполага с достатъчно вода. Алкохолът дехидратира цялото тяло и сигнализира към мозъка. Така че, когато сте жадни, просто пийте вода. Слушайте тялото си!

4. Очите ви са сухи

Липсата на вода води до червени и уморени очи. Липсата на вода води до "изсъхване" на сълзите. Ако си мислите "И какво като не мога да плача?", надяваме се да осъзнавате, че това уврежда очите за постоянно.

5. Имате болки в ставите

Нашите хрущялни и гръбначни дискове се състоят от около 80% вода. Това е абсолютна необходимост да предпазим костите си от смилане един срещу друг с всяка стъпка, която предприемаме. Поддържайки тялото си хидратирано, вие гарантирате, че вашите стави могат да поемат шока от внезапни движения, като например бягане, скачане или падане.

6. Вашата мускулна маса намалява

Мускулите се състоят предимно от вода. Очевидно по-малко вода в тялото означава по-малко мускулна маса. Водата преди, по време и след тренировка не само носи комфорт, но и намалява вероятността от възникване на възпаление и болезненост.

7. Оздравявате по-бавно

Пиенето на вода позволява на тялото ви да измива токсините непрекъснато. Органите ви работят, за да филтрират някои отпадъчни продукти като машина, но ако не зареждате машината с вода, тя не може да работи правилно. Това, което се случва в дехидратирано тяло, е, че органите започват да изтласкват вода от складирани области като кръвта ви, което води до съвсем нов набор от проблеми.

8. Чувствате се уморени постоянно

Както току-що споменахме, когато тялото е дехидратирано, то "заема" вода от кръвта ви. Липсата на подходящо хидратирана кръв води до липса на кислород, който се движи из тялото. Разбира се, липсата на кислород води до сънливост и пълна умора. Липсата на издръжливост означава, че ще започнете да се чувствате уморени още в 14:00, дори и по-рано (и не забравяйте, че кафето няма да помогне в дългосрочен план).

9. Чувствате се гладни постоянно

Когато тялото няма достатъчно вода, започва да си мислите, че е гладно. Ако през целия ден сте гладни, а нощем се будите за среднощна закуска, започнете да пиете повече вода. Яденето на храна създава повече работа за тялото ви, а водата пречиства организма и зарежда тялото с "гориво"

10. Имате проблеми с храносмилането

Говорихме за слузта в устата и гърлото и как поддържането на хидратирането позволява мембраната да функционира правилно. Това важи и за цялата храносмилателна система. Без подходяща хидратация количеството на слузта в стомаха намалява, което позволява на стомашната киселина да причини сериозни увреждания на вашите вътрешни органи. Това води до това, което често наричаме киселини и лошо храносмилане.

11. Преждевременно стареене

Количеството вода, което телата ни задържат естествено намалява с възрастта. Очевидно е, че това означава, че тъй като остаряваме, трябва съзнателно да увеличим приема на вода. Докато преждевременното стареене е по-очевидно отвън, вредите, които причинява на нашите вътрешности, в крайна сметка ще се почувстват с течение на времето. За да намалите риска от изгаряне на тялото си, е важно да продължите да пиете вода през целия си живот.

12. Ако четете това, вероятно не пиете достатъчно вода

Аз пия вода през цялото време. Имам бутилка или чаша до себе си винаги, без значение какво правя. Независимо дали работя, разхождам се, гледам телевизия или готвя и чистя, винаги пия вода. Ако сте кликнали върху тази статия, вероятно сте си помислили: "Хм, аз не мисля, че пия достатъчно вода". Ако мислите, че не приемате достатъчно вода, изпийте една чаша още сега. Повече вода никога не е вредна.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

16 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay