4 неща, които ми се искаше да знам, преди да започна да използвам менструална чашка

Вижте кои са те

4 неща, които ми се искаше да знам, преди да започна да използвам менструална чашка

През 2011 г. изхвърлих всички тампони, които имах в шкафа в банята. Ще бъда честна- беше малко неприятно решение, но се радвам, че го направих. Бях чела доста информация за менструалните чашки и знаех, че те са по-добри за околната среда, за тялото и излиза много по-евтино от купуването на тампони всеки месец. Така че реших да опитам и си купих менструална чашка.

Беше много по-лесен преход, отколкото мислех, че ще бъде. Разбира се, отначало беше малко странно, но бързо свикнах. В момента обичам менструалната си чаша. Тя прави живота по-лесен, от тренировка във фитнеса до ходенето до тоалетна. Има обаче няколко неща, които ми се искаше да знам, преди да взема това решение:

1. Не е толкова отвратително, колкото хората си мислят

Когато кажа на някоя жена, че използвам менструална чашка, тя ме гледа, сякаш не съм добре. Хората ме гледат с отвращение и използват думи, като "отвратително" и "противно". Но не бива да се срамуваме от нашата менструация. Това е основна част от нашите нормални телесни функции и колкото по-скоро приемем, че това е нещо нормално, толкова по-добре.

Ето как стоят нещата наистина: Да, ще виждате кръв, много кръв. Голяма работа. Ще свикнете.

2. По-удобно и по-евтино е от тампоните

Обичам факта, че вече не се налага навсякъде да нося тампони със себе си. Тъй като всичко, което трябва да направите, е да излеете и измиете чашката, не е нужно да пълните дамската си чанта с тампони и превръзки.

Освен това, купуването на тампони излиза много по-скъпо. Ако се грижите правилно за чашката си, можете да я използвате няколко години.

3. Не бива НИКОГА да я почиствате със сапун

Направих фаталната грешка да почистя чашката си със сапун между две менструации. Но ако прочетете инструкциите внимателно, ще разберете, че по този начин компроментирате качеството на чашката. Трябва да я измивате с топла вода, когато я ползвате по време на менструация и да я преварявате между менструациите.

4. Ще се налага да използвате мускулите на Кегел понякога

Всеки, който някога е използват тампон, знае, че има случаи, когато тампонът не е поставен по правилния начин. Може да се чувствате така, сякаш не е вкаран до вагиналния ви канал и ви е неудобно. Ако усетите същото нещо с чашката, не е нужно да я изваждате и да я слагате отново, просто стегнете и отпуснете мускулите си и тя ще се намести.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay