5 грешки, които правим всеки ден под душа

Вижте какви грешки допускаме всеки ден

5 грешки, които правим всеки ден под душа

Много малко хора биха приели, че може да бъркат при извършването на нещо толкова елементарно, колкото вземането на душ. Но в действителност, има правила, които трябва да спазваме, за да имаме красива и здрава кожа. Ето 5 грешки, които допускаме, когато се къпем:

1. Използваме прекалено гореща вода

Топлата вода прави кожата суха и лющеща се. Тя отмива прекалено много мазнини от кожата, оставяйки я беззащитна. Това увеличава притока на кръв, което често води до зачервяване, възпаления и обриви.

2. Къпем се прекалено дълго време

Подобно на горещата вода, прекалено продължителното къпане изсушава кожата твърде много, което води до обриви и сърбеж. Оптималната продължителност на един душ е около 10 минути.

3. Честото използване на гелове, сапуни и други продукти

Колкото повече пяна създава един продукт, толкова повече мазнини и полезни бактерии от кожата премахва. Това води до сухота и грапавост на кожата. Освен това, ако не са ви предписани специални антибактериални продукти, по-добре не ги използвайте.

4. Използване на стари, навлажнени кърпи

Мокрите гъби и кърпи са идеални за развиването на бактерии и плесен, така че е добре да ги сменяте на всеки 2 седмици. Важно е гъбата, с която се къпете да изсъхне след употреба. 

5. Прекалено ентусиазирано подсушаване

Подсушавайте кожата си нежно и внимателно, не търкайте прекалено много. Добре е да останете леко влажни. След това нанесете лосион за тяло и се наслаждавайте на красивата си кожа!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay