5 натурални средства, които ще облекчат зъбобола

Поне докато отидете на зъболекар

На всеки му се е случвало да го боли зъб. Много неприятно чувство, понякога почти непоносимо. Разбира се, консултацията с лекар е задължителна, но има няколко простички лека, които можете да приложите и Вие за облекчаване и временно спиране на болката.

Чесън - Той е мощен антибиотик срещу инфекции, които се създават в тялото ви, включително и в устната кухина. Сдъвчете една скилидка, или потъркайте върху болезненото място. Това, разбира се, ще Ви успокои, но няма да реши проблема! Допитайте се до вашия зъболекар!

Топла солена вода - Разредете 3 с.л. сол в голяма чаша топла вода. Сместа трябва да е хомогенна. Преплакнете устата си с нея. Ще почувствате веднага облекчение.

Карамфил - Карамфилът съдържа мощен компонент, наречен евгенол  с упойващи и антисептични свойства. Можете да си направите вода за уста от него. Сварете няколко клончета във вода и оставете да изстине. След това премийте устата си. 

Куркума - Смесете куркума на прах с вода и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Нанесете я върху болното място с тампон. 

Сол и черен пипер - Пиперът има противовъзпалително действие и антибактериални свойства. Смесват се черен и пипер и сол в равни дози с малко вода, за да се получи кремообразна паста. Нанася се върху болния зъб.

Отново Ви обръщаме внимание, че няма да ви се размине ходенето при зъболекар, а рецептите по-горе са за временно облекчаване на състоянието Ви!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay