5 неща, които могат да навредят на здравето на детето

Избягвайте да ги купувате

5 неща, които могат да навредят на здравето на детето

Родителите са готови да предоставят на децата си всевъзможни играчки и неща, които ще ги направят радостни. Понякога, обаче, някои вещи не са изобщо полезни за децата, макар да не го съзнаваме. Ето кои вещи по-добре да не купувате на детето си.

Проходилки

Проходилките са напълно излишни. Те могат да доведат до травми, деформация на стъпалата и краката, изкривяване на гръбначния стълб. Те пречат и на детето да поиска да ходи само, защото в един момент свиква с проходилката. 

Плодови сокове и мляко

Пастьоризираните плодови сокове, които се продават в магазините, съдържат огромно количество захар, което води до проблеми със зъбите и затлъстяване. Добре е да започнете с фрешовете след 1-годишна възраст на детето и те да са домашни. 

Млякото пък съдържа много повече хранителни вещества, отколкото са нужни на едно бебе и това може да натовари бъбреците и да доведе до анемия или алергия. 

Ярките играчки

Играчките, които имат неестествен цвят или някакъв електронен звук, могат да доведат до агресия, депресия или необосновани страхове. Изберете играчки в светли цветове.

Много топли дрехи

Колкото по-малко е детето, толкова по-малко у него е развита терморегулацията, така че то се охлажда бързо и прегрява. А прегряването води до невроза и опасност от прегряване. 

Електронни устройства

Синята светлина, която се излъчва т модерните LED екрани, се отразява на ретината, което може да доведе до дегенерация на макулата. С течени на времето това е опасно, защото може да доведе до отслабване на зрението. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay