5 признака на недостиг на витамини, които са изписани на лицето ви

Вижте от какви витамини се нуждаете

5 признака на недостиг на витамини, които са изписани на лицето ви

Проблемът с недостиг на витамини е от особено значение, особено в началото на пролетта. Без витамини, ние се чувстваме слаби и апатични и сме лесна мишена за вирусите. Всичко, което трябва да направите, за да определите, че не получавате достатъчно витамини, е да се погледнете в огледалото. Можете да извършите една малка проверка, докато четете тази статия

Прекалено бледа кожа

Малко хора могат да се похвалят с добър тен в края на зимата. Но ако кожата ви е станала прекалено бледа, в сравнение с начина, по който обикновено изглежда, това е знак, че в организма липсва витамин B12. Без него, се чувстваме унили и уморени. За да възстановите нормалното количество от този витамин в организма, трябва да ядете повече месо и морски продукти.

Суха коса

Сухата коса, заедно с голямо количество пърхот, може да е знак, че ви липсва биотин, известен като витамин B7. Това обикновено е резултат от използването на антибиотици. За да увеличите нивата на витамин B7, трябва да хапвате повече месо, риба, зеленчуци, плодове, бобови растения. И забравете за спазването на диети, поне за момента.

Подпухнали очи

Ако сте забелязали, че очите или крайниците ви са подпухнали, в организма ви може да липсва йод. Най-популярният източник е йодираната сол. Йод също се съдържа в морски дарове, млечни продукти и хляб.

Безцветни устни

Бледите устни може да са признак на недостиг на желязо. Ниско артериално налягане и редовни настинки са допълнителни признаци на това. Не е трудно да възстановите нивото на желязо в организма. Просто трябва да хапвате повече червено месо и да се откажете от храната, богата на калции за известно време.

Кървене на венците

Кървенето на венците е показател за ниски нива на витамин C в организма. Намаленото количество на витамин C може да доведе до слаб имунитет, болки в мускулите и проблеми със зъбите. Голямо количество витамин C се съдържа в цитрусовите плодове и червените чушки.

Важно е да се отбележи, че това са само примерни симптоми за недостиг на витамини. Ако имате някакви симптоми, консултирайте се с лекар, за да ви постави по-точна диагноза.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay