5 причини менструацията да продължава по-дълго

Вижте каква може да е причината

5 причини менструацията да продължава по-дълго

Вероятно още в училище са ви казвали, че менструацията е веднъж в месеца и продължава от 3 до 5 дни. След това вероятно се разбрали, че не е точно така. Продължителността на менструацията е различна при всеки човек, разбира се. Но при колко дълга менструация трябва да се тревожите?

Според специалистите ако менструация е по-дълга от седмица в продължение на повече от 3 месеца, трябва да се консултирате с лекар.

Ето няколко потенциални причини за по-продължителна менструация:

  1. Нарушение на функцията на щитовидната жлеза

    Нарушената работа на щитовидната жлеза може да причини дълги, болезнени или нередовни менструации. Консултирайте се с гинеколога си и може да се консултирате с ендокринолог.

  2. Ако сте пили лекарства

    Приемът на каквито и да е медикаменти влияе на месечния цикъл. Може да закъснее, кървенето да е по-силно, по-слабо, по-кратко, по-продължително.

  3. Ако теглото ви се е променило рязко наскоро

    Ако менструацията ви е по-продължителна от обикновено причината може да е промяна на теглото. Ако рязко сте отслабнали или напълнели наскоро, няма повод за притеснение, нормално е.

  4. Стрес

    Стресът също много влияе на месечния цикъл. При раздяла с любим човек, смърт на близък или друго стресиращо събитие е възможно менструацията ви да стане по-дълга и обилна или напълно да спре.

  5. Приели сте много естрогени.

    Навсякъде около нас е пълно с естрогени, например в месото, което ядем. Естрогените имат огромно влияние върху месечния цикъл. Можете да избегнете тяхното влияние като ядете храна, богата на фибри, защото те пречат на усвояването на естрогена от организма.

    Ако имате по-продължителна менструация, консултирайте се с лекар. Това са само потенциални причини!

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

5 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay