6 малки промени, които ще направят хранителния ви режим по-здравословен

Лесно е да се храните по-здравословно

6 малки промени, които ще направят хранителния ви режим по-здравословен

Всички искаме и се стараем да хапваме по-полезни неща, но това не значи, че е толкова лесно и просто. Тук роля играят волята, времето и възможностите. Днес ще ви покажем няколко лесни стъпки, които ще ви отведат към по-здравословния начин на живот. Просто ще ви се наложи да замените един продукт с друг, но разликата ще проличи веднага.

Постепенно ще започнете да се чувствате все по-добре. Започнете да прилагате тези малки замени в менюто си още днес и ще усетите разликата!

Използвайте зехтин вместо масло
Маслото не винаги е лошото момче и със сигурност не бива да го изключвате съвсем от менюто си. То не вреди в разумни количества, но зехтинът има много по-ниско съдържание на наситени мазнини и калории и влияе доста по-добре на организма ни.

Използвайте повече подправки
Заменете солта в рецептите с любимите ви ароматни подправки и едва ли ще усетите нейната липса. Ястията ви ще ухаят чудесно, ще са вкусни и няма да крият рискове за здравето ви, защото солта, която влияе на кръвното налягане, няма да присъства.

6 малки промени, които ще направят хранителния ви режим по-здравословен

Яжте сьомга вместо червено месо
Сьомгата е пълна с Омега 3 мастни киселини, които подпомагат работата на мозъка и са полезни за цялото ни тяло. В допълнение, тази риба съдържа много по-малко наситени мазнини от червеното месо и е много по-полезна за здравето ни.

Заменете майонезата с авокадо
Майонезата е любима на доста хора и те гарнират много от ястията си с нея, но тя съдържа огромно количество мазнини и калории. Вместо това хапнете авокадо, направено на пюре - то е вкусно и много полезно.

6 малки промени, които ще направят хранителния ви режим по-здравословен

Яжте чисто кисело мляко
Спрете да похапвате различните кисели млека с плодове, много захар и хиляди оцветители и консерванти. Заложете на обикновеното кисело мляко, като може да добавите свежи плодове към него, ако искате да му придадете малко по-различен вкус.

Не пържете, а гответе на скара или грил
Не е тайна, че пърженето прави храните още по-мазни и калорични. Избягвайте го колкото се може повече и вместо това правете зеленчуците и месото на грил или на пара - стават още по-вкусни и далеч по-полезни.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

 
10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay