6 неща, които трябва да знаете за секса, когато имате спирала

Сексуалният ви живот ще се промени

6 неща, които трябва да знаете за секса, когато имате спирала

Кой не харесва спиралите против забременяване? След поставянето на това малко, Т-образно нещо в матката, можем да спрем да се притесняваме, че сме забравили да изпием хапчето или да се чудим дали се е скъсал презерватива. Тъй като спиралата против забременяване е доста популярна, има един важен въпрос, на който трябва да си отговорим: Как влияе спиралата на сексуалния ни живот?

В действителност, повечето жени изобщно не знаят, че спиралата им е там. Тъй като спиралата се поставя в маточната кухина, не можете да я видите или да я усетите, така че не би трябвало да има въздействие върху сексуалния ви живот.

Разбира се, има изключения от всяко правило, така че ето 6 неща, които трябва да знаете:

1. Вероятно няма да повлияе на желанието ви за секс

Има два вида спирали: хормонални и нехормонални. Нито една от двете не би трябвало да оказва влияние върху сексуалното ви желание или усещането по време на секс. Хормоналната спирала може да намали кървенето и болките по време на менструация.

2. Може да направи сексуалния ви живот по-горещ

При някои жени се наблюдава дори увеличаване на сексуалното значение. Може би се дължи на факта, че притесненията за нежелана бременност липсват. Освен това сексът е по-спонтанен, тъй като не трябва да бъде съобразен с пиенето на хапчето или наличието на презерватив. А когато сексът е спонтанен, той задължително е хубав.

3. Партньорът ви може да усеща спиралата

При нормални обстоятелства не би трябвало мъжът да я усеща, но ако лекарят не я е поставил правилно е възможно партньорът ви да усеща обождане. Но не се притеснявайте, шансът това да се случи е изключително малък.

4. Кървенето след секс може да се случи

Кървенето след секс не е нещо необичайно. Ако лигавицата на матката е по-тънка е възможно да прокърви по време на секс или след това. Въпреки че е нормално, при всяко кървене извън менструацията трябва да се консултирате с лекар, тъй като е възможно спиралата да се е разместила.

5. Няма секс пози, които са забранени

Всяко тяло е различно, но не би трябвало да усещате спиралата, което означава, че не би трябвало да имате проблемни секс пози. Има жени, които казват, че кучешката не им е удобна.

6. Грубият секс не може да размести спиралата

Спиралата ви може да се изплъзне, но това е изключително рядко срещано явление. Сексът няма да намали или увеличи този риск.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

30 19
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay