6 скрити причини, поради които не успявате да забременеете

Вижте какви може да са причините

6 скрити причини, поради които не успявате да забременеете

Основните фактори, които намаляват шансовете за забременяване са ясни: раждане и кърмене, приемане на хапчета, тютюнопушене. Много често обаче дори при липсата на тези фактори, забременяването е трудно или не се получава. Има скрити причини за тези затруднения, вижте кои са те:

1. Консумирате твърде много трансмазнини

Яденето на трансмазнини, които се съдържат в тестени продукти, пици, чипс, пържени храни, може да повлияе отрицателно върху плодовитостта, което означава, че овулация не се случва. Опитайте да ограничите консумацията на тези храни, тъй като консумирането им вместо здравословните въглехидрати може да предизвика до 73% по-голям риск от овулационно разстройство. По-добре яжте банани, ръжен хляб, бадеми или кисело мляко.

2. Прекалявате с тренировките

Спортуването до известна степен може да увеличи плодовитостта ви, но е много важно да се натоварвате в рамките на нормалното. Ако тренирате прекалено много, това може да повлияе на баланса на енергия и да повлияе отрицателно на репродуктивния ви цикъл. Дългите и изтощителни тренировки могат да повлияят на способността ви да забременеете.

3. Индексът на телесната ви маса е нисък

С по-нисък от нормалния индекс на телесна маса се излагате на повишен риск от дисфункция на яйчниците, безплодие и преждевременно раждане. Хранителните разстройства могат да бъдат свързани с по-нисък ИТМ и понякога могат да повлияят отрицателно на менструацията и фертилитета. Ако се чувствате неспособни да следите храната си, можете да използвате специализирани приложения, които ще проследяват калориите и теглото Ви, както и други симптоми, свързани със здравето.

4. Партньорът ви е стресиран

Плодовитостта на мъжете много силно се влияе от стреса- работа, семейство, социален живот и т.н.

5. Използвате неподходящ лубрикант

За да подобрите шансовете за забременяване, трябва внимателно да подберете подходящия за вас лубрикант. Добрата новина: има лубриканти, които могат да бъдат от полза за мъжката плодовитост. Някои имат подходящо pH. Други съдържат магнезиеви йони и калций, които имитират естествените флуиди на организма. Също така е доказано, че бебешкото олио върши работа.

6. Не можете да изчислите правилно вашия плодороден прозорец

Понякога е трудно да се правят точни прогнози, особено ако вашия цикъл е нередовен. Технологията обаче може да ви помогне. Има различни приложения, които правят точни прогнози на овулацията.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay