6 факта за сурогацията, които всяка жена трябва да знае

Ето какво трябва да знаем

6 факта за сурогацията, които всяка жена трябва да знае

Сурогацията е една малко деликатна тема. Гледали сме филми, предавания, но как изглежда този процес в истинския живот? Има много неща, които можем да научим. Независимо дали възнамерявате вашето дете да бъде износено по този начин или вие ще ставате сурогатна майка, или просто сте любопитни, има някои неща, които трябва да знаете

1. Има два вида сурогации

Важно е да знаете, че има различни определения на термина "сурогат". В традиционната сурогация жената е изкуствено осеменена със сперматозоиди на бащата (или сперма от донор). Тя носи бебето 9 месеца и го дава на двойката, но е биологична майка на детето, тъй като яйцеклетката, която е била оплодена, е нейна.

Има и друг вид сурогация. При нея се взимат яйцеклетки от майката, взимат се сперматозоиди от бащата и вече оплодения ембрион се поставя в матката на сурогатната майка. В този случай, тя не е биологична майка, тъй като яйцеклетката не е нейна.

2. Извършва се само по медицински причини, не се прави от суета

Сурогацията не се прави, за да се щади тялото на майката или заради удобство. Сурогацията се препоръчва само по медицински причини. Най-често срещаните причини са липса на матка, значителна аномалия на матката, абсолютно медицинско противопоказание за бременност или биологична невъзможност да се носи дете.

3. Сурогатът може да бъде както приятел, така и непознат човек

Има много възможности, когато стане въпрос кой ще носи детето. За някои това е изключително важно, за други е бизнес. Сурогатът може да бъде близък, приятел, роднина, но най-добрият избор е това да бъде напълно непознат човек.

4. Сурогатите обикновено са раждали вече

Едно от най-важните изисквания към жените, които кандидатстват за сурогати, е да са раждали вече. Освен това трябва да са пълнолетни.

5. Ще има много договори

Сами се досещате, че това една жена да износи чуждо бебе е много сложен процес, затова се налага всичко да бъде описано в договор. Правната процедура е сложна, затова е добре да се обърнете към професионалист. Важно е всичко да е договорено и описано, за да могат да се прехвърлят родителските правила и всичко да бъде законно.

6. Процедурата е скъпа

Извършват се много изследвания, за да бъде сигурно, че биологичните родители и сурогатната майка си пасват. Правят се пълни изследвания, за да се изключат всички заболявания и съвместимостта да бъде сигурна. Всичко това струва много пари, както и самата процедура.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay