7 неща, които различават втората бременност от първата

Втората бременност доста се различава от първата

7 неща, които различават втората бременност от първата

Децата са най-голямата благословия и най-хубавото нещо, което ни се случва. А пък да имате 2 деца е истински дар от Господ. Ако очаквате второто си дете, вероятно сте много развълнувани, но трябва да знаете, че втората бременност няма нищо общо с първата. Симптомите, чувството- няма да има нищо общо с първия път. Ето с какво втората бременност се различава от първата:

По-изморени сте

Това е нормално. Разликата с първата бременност е, че тогава сте имали само едно бебе в утробата си. Сега имате едно там и едно вкъщи. Умората идва най-вече от грижите за другото дете, но и тялото ви е по-изморено, тъй като вече сте износили едно дете.

По-малко разтревожени сте

Вече сте преминали през всичко това- през бременността, раждането, дори и родителството. Знаете какво да очаквате, въпреки че сте наясно с факта, че няма да е точно същото. Имате по-голям контрол над тревогите си и знаете, че не е чак толкова страшно да родиш бебе.

Ще усетите движенията на бебето по-рано

Ще се повторя, но вече сте преминали през това. При първата бременност, жената не знае какво е чувството вътре в теб да се движи малко човече и по-трудно усеща движенията на бебето. При втората бременност вече сте напълно наясно какво е усещането и започвате да усещате движенията на бебето доста по-рано.

Може ставите да ви болят повече

Ако ставите ви болят повече, отколкото при първата бременност, не се притеснявайте. Има причина за това. Първата бременност е оказала голям натиск върху ставите ви и при нарастването на бебето, болката е по-голяма.

Бебето ще бъде разположено по-ниско

Не се притеснявайте, ако бебето не е на същото място като първия път. Вече е имало едно бебе в матката ви и мускулите са отслабнали. Това е причината бебето да е разположено по-ниско. Това може да ви причини някои неудобства като например да използвате тоалетната по-често, но иначе не е повод за притеснения.

Фалшиви тревоги

Ако си мислите, че след като вече сте раждали, ще можете да разберете точно кога ще се появи бебето, грешите. Противно на общоприетото схващане, фалшивите тревоги при втората бременност са много повече, отколкото при първата.

По-бързо раждане

Стигнахме и до добрата част. След първото раждане, което вероятно е продължило много часове, второто е значително по-кратко като времетраене. Благодарение на първото раждане, шийката на матката не е толкова твърда, следователно имате по-голямо разкритие и раждането става по-бързо.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay