7 супер специфични цели, които ще ви помогнат да отслабнете

Струва си да опитате

7 супер специфични цели, които ще ви помогнат да отслабнете

Тренировките, здравословното хранене и пълноценния сън са цели, които човек може да си постави, когато иска да свали няколко килограма. Но "здравословното хранене" може да е малко трудна задача, когато цял ден сте били на работа и нямате особено много време да сготвите нещо вкъщи. За щастие има и други начини да отслабнете, например тези специфични занимания:

1. Поставяне на високи цели

Изследване от 2007г. показва, че жените, които си поставят по-високи цели и прогнозират, че ще свалят повече килограми, действително свалят повече от тези, които си поставят по-постижими цели. Поставянето на по-високи цели може да ви помогне при отслабването. Поставете си висока цел и изградете стратегия.

2. Прегледайте гардероба си

Повечето жени отиват и си купуват нови дрехи в началото на всеки сезон, вместо да опитат да влязат в старите си дрехи. Вместо това си поставете за цел да облечете дрехите от миналото лято. Така ще имате мотивация да се справите с излишните килограми.

3. Подгответе се за събитие

Ако ви предстои ходене на сватба, кръщене, рожден ден или каквото и да е друго тържество, използвайте го за мотивация. По този начин ще имате краен срок за свалянето на килограмите и ще ви бъде много по-лесно. Ако нямате точно определен краен срок, винаги ще отлагате започването на диета или тренировки.

4. Запишете се на някакъв спорт

Купете си карта за фитнес, запишете се на аеробика, някакъв вид танци или каквото и да е друго групово занимание. След като сте си купили карта или сте се записали, ще спрете да отлагате. Ще знаете, че сте поели някакъв ангажимент и ще започнете по-лесно.

5. Добавяйте повече подправки към храната

Добавяйте повече подправки към храната си, защото така ще увеличите храненето, без да увеличите калориите. Има хиляди доказателства за ползите от подправките за здравето, а освен това те могат да ви помогнат и с излишните килограми. Опитайте да добавите канела към брашното или куркума към вашето смуути.

6. Пълнете половината от чиния си със зеленчуци

Не е нужно да променяте целия си режим на хранене, просто добавяйте повече зеленчуци към ястията си. Ако прибавите повече плодове и зеленчуци към менюто си, ще увеличите приема на фибри, които ще ви засищат и няма да се изкушавате да ядете по-калорични неща. Пълнете поне половината от чиния си с зеленчуци.

7. Разхождайте се повече всяка седмица

Застоят има голяма вреда върху здравето на човек. Намерете начин да прибавите повече разходки към ежедневието си. Освен че ще бъдете по-здрави, това ще ви помогне и да отслабнете. Започнете да вървите по определено разстояние на седмица и го увеличавайте всяка следваща седмица.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay