8 ефективни упражнения за по-слабо лице

Ето как да направите лицето си по-слабо

8 ефективни упражнения за по-слабо лице

Първите забележими признаци на стареене обикновено са бръчките и излишната кожа. Еластичността на кожата ви и контурите на лицето ви зависят от това доколко мускулите на лицето ви са тонизирани. Тези мускули трябва да се тренират точно толкова, колкото и останалата част от тялото ви.

Ето най-ефективните упражнения за лице, с които ще поддържате лицето си тонизирано и младо:

Разгрявайте мускулите си

Преди всичко, трябва да разгреете мускулите си. Станете прави или седнете, но трябва гърба ви да е максимално изправен. Казвайте гласни букви колкото можете по-дълго. Правете това упражнения, докато почуствате мускулите си добре раздвижени.

Седнете и наклонете главата си назад. Сега си представете, че трябва да стигнете до тавана с долната си устна. Разтегнете долната си устна колкото е възможно повече и задръжте така за 5-10 секунди. След това направете кратка почивка и повторете пак 2-3 пъти.

Кръстосайте ръцете си на гърдите си и бавно повдигнете брадичката си, докато стоите изправени. След като достигнете ограничението си, поемете дълбоко дъх и пребройте до 10 или 15. След това бавно се върнете в началната позиция.

Това упражнение е изключително просто, но много ефективно. Помага да се намали риска от загуба на еластичност в бузите. Трябва да държите главата си права по време на това упражнение. Издърпайте ъглите на устните си и се върнете в начална позиция. Повторете поне 5 пъти, докато не усетите напрежение в мускулите.

Седнете изправени с хванете молив с устните си. Сега опитайте да напишете името си във въздуха, без да местите главата си. Правете това упражнение поне 3 минути. Направете кратка почивка и го правете още няколко минути.

Това упражнение е страхотно за мускулите на врата ви. То също помага на мускулите около лицето ви да бъдат тонизирани. Наклонете главата си надясно и се опитвайте да стигнете рамото си с ухо. Натиснете дясната си ръка срещу дясната страна на главата, като се съпротивлявате с шията и главата. Задръжте 10 секунди и продължете с другата страна.

Поемете дълбоко въздух, затворете устните си плътно и глътнете въздуха, който имате в устата си. Поставете ръцете на бузите си, така че пръстите да покриват ушите ви. Сега започнете да бутате бузите си, като създавате съпротивление с мускулите си. Задръжте за 5-10 секунди. След това направете кратка почивка и повторете 5-6 пъти.

Отворете устата си и покрийте зъбите си с устните си. Преместете долната си челюст напред и бутнете брадичката си с пръст. Опитайте да се съпротивлявате на пръста си с лицевите си мускули. Повторете 10 пъти.

Това е последното и най-трудно упражнение, което помага да укрепите мускулите на челюстта, както и мускулите под езика. Плъзнете брадичката си с юрмруци, като същевременно се провитопоставяте на този натиск с езика си. Задръжте 30 секунди и направете кратка почивка. Повторете това 10 пъти.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay