8 здравословни ползи от пиенето на топла вода с лимон

Лимонът е верен помощник на вашия организъм

8 здравословни ползи от пиенето на топла вода с лимон

Казват, че денят се познава от сутринта. Ето защо е много важно да започнете своя по възможно най-добрия и здравословен начин. Това е определящо за тонуса ви през остатъка от деня.

За съжаление, не сте Пепеляшка и няма да се събудите с песен на уста, готови за работа. Но има нещо, което ще ви доближи до тази позиция, и това е топлата вода с лимон!

Не звучи като нещо много приятно, нали? Повярвайте, че този кисел плод носи на организма ви доста предимства. Прочетете за ползите от лимонената вода и се убедете сами!

1. Хидратация
Ясно е, че трябва да пиете около два литра течности на ден. Много по-лесно е да постигнете тази цел, когато стартирате деня си здравословно и хидратиращо.

Прекарвате средно 7-8 часа от денонощието в сън, а тогава не консумирате нищо. Тялото ви се дехидратира и не може да изпълнява функциите си както трябва. Това води до натрупване на токсини и стрес

Хубаво е сутрин да подготвите организма си за храната с чаша вода с лимон, която да изпиете на гладно. Използвайте сока на половин лимон и го смесете с голяма чаша хладка вода. Храносмилателната ви сиситема ще ви бъде благодарна.

2. Свеж дъх
Сутрешният дъх невинаги е приятен, но това може да бъде избегнато. Лимонената вода отново идва на помощ.  Ароматът на лимона намалява лошия дъх, а сокът може да помогне при болка във венците и зъбите. Още един бонус е, че високото ниво на антиоксиданти в плода ще предотвратят обилното изпотяване през деня.


8 здравословни ползи от пиенето на топла вода с лимон

3. Намалява нуждата от кофеин
Опитайте да пиете топла вода с лимон вместо кафе и след няколко дни няма да се сещате за кофеиновата напитка. Кафето е добре познат диуретик. Заради него се дехидратирате, а лимоновият сок хидратира и освежава. Освен това той насища кръвта с кислород.

4. Пречиства организма
Лимонената вода действа и като нежен, естествен диуретик, но не в негативна посока като кафето. Лимонът във водата помага на организма да изхвърли токсините по-бързо и поддържа уринарния ви тракт здрав. Тази чудотворна вода действа като мини детокс всеки ден.

5. Подсилва имунната система
Лимонът съдържа много витамин C, който е отлично средство за подсилване на имунната система. Така ще може да се борите по-ефективно с настинките и гриповете, а желязото ще се абсорбира по-лесно в кръвта ви. Витамините в лимона спомагат и за по-бързото заздравяване на различни видове рани и се борят с възпаленията.

Лимоните имат нисък гликемичен индекс, което означава, че не покачват кръвната захар като някои други плодове (портокали и банани). Това, което стимулират лимоните, е мозъкът! Високото съдържание на калий разбужда мозъка и контролира кръвното налягане.

8 здравословни ползи от пиенето на топла вода с лимон

6. Изчиства кожата
Витамин C действа добре и върху кожата ви. Той намалява бръчките и несъвършенствата. Лимонената вода премахва токсините от тялото и кръвта ви. По този начин кожата става по-чиста.

7. Балансира нивото на pH в организма
Тялото ви се нуждае от балансирано pH, за да бъде здраво. Излишната киселинност в организма идва от приема на киселинни храни като захарта, млечните продукти и месото. Това може да доведе и до хормонален дисбаланс.

Лимоните са едни от най-алкалните храни. Те са кисели, но когато киселината им попадне в тялото ви, тя се превръща в алкалин - обратното на киселина. Пиенето на лимонена вода ще помогне за балансирането на киселиността в тялото ви и ще бъдете по-здрави.

8. Подобрява настроението
Мирисът на лимони може да приповдигне настроението ви и да ви зареди с енергия. Лимоновият сок помага и за намаляване на стреса и притеснението, като успокоява нервната система. Лимонената вода ще ви помогне да се събудите и да започнете деня си както трябва - приятно и здравословно!

За още здравословни съвети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay