9 начина да премахнете мазнините от бедрата си

9 начина да премахнете мазнините от бедрата си

Първо, няма как да премахнете само мазнините от тялото си. Можете да намалите общата си телесна мазнина, като се храните здравословно и тренирате, но тялото ви не знае как да изгори само мазнините.

Това не е точно това, което искате да чуете. Но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да направите краката си по-слаби.

1. Контролирайте приема на сол

Солта кара тялото ви да задържа излишна вода, която подува цялото ви тяло, включително бедрата. Когато намалите приема на сол, почти веднага ще забележите промяната в тялото си. 

Според препоръките на Американската кардиологична асоциация, повечето хора се нуждаят от 2,300 милиграма натрий на ден - но много от нас приемат повече от това. 

2. Добавете електролити към вашата диета

Виждали сте ги в спортни напитки, но електролити като калций, магнезий и калий се намират в много здравословни храни, които можете да ядете.

Колкото повече електролити, особено калий, консумирате толкова по-малко вода ще задържате. Това помага да се поддържа балансът на течности в тялото. 

3. Намалете въглехидратите

Когато тялото ви преобразува въглехидратите в гликоген, те се съхраняват с вода в черния дроб и мускулите. Това означава, че колкото повече въглехидрати ядете, толкова повече вода съхранява тялото ви. Ето защо повечето хора си мислят, че отслабват, когато спрат да ядат въглехидрати, а всъщност те просто изхвърлят водата от тялото си.

Все пак трябва да получавате от 70 до 100 грама въглехидрати на ден. Най-добрият вариант е да ги консумирате чрез пълнозърнести храни. 

4. Започвайте деня с чаша кафе

Кафето има много лек диуретичен ефект и може да стимулира метаболизма ви, способността ви да изгаряте мазнините в тялото и дори да увеличи издръжливостта ви на тренировките. Много е важно обаче да не прекалявате с кафето. Препоръчват се не повече от 2 чаши кафе на ден.

5. Носете бутилка вода със себе си

Изглежда противоречиво, но колкото по-малко вода пиете, толкова повече тялото ви я задържа. Пиенето на много вода промива излишната сол и течности, от които тялото ви не се нуждае, намалявайки подуването. Също така помага за намаляване на апетита. Дехидратацията имитира глад. Стремете се да пиете от 2 до 3 литра вода на ден. 

6. Изпотявайте се

Тренировките, които ви карат да се изпотявате много са много полезни, защото чрез потта тялото ви изхвърля солта, излишната вода. Кардио тренировките ви помагат да изгорите много калории и да се отървете от мазнините, включително тези на бедрата. 

7. Контролирайте храненията си

Контролирайте количествата на храната, която консумирате, както и вида на храната. Добре е да се храните по-често, на малки порции и разделно. Това ще ви помогне със сигурност.

8. Яжте повече фибри и протеини

Трябва да имате повече фибри и протеини в храненията си, за да увеличите загубата на тегло. Тези два вида макроелементи ви помагат да поддържате по-малко количество калории. Протеините, по-специално, са от съществено значение за изграждането на чиста мускулна маса, която ще направи краката ви страхотни. 

9. Тренирайте краката си

Трябва да тонизирате мускулите на краката си, за да изглеждат добре. Спорта е много важен, така че правете упражнения за крака. Дори обикновените разходки се отразяват добре на краката. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay