9 храни за здрава и млада кожа

Разберете кои храни са полезни за здравето на вашата кожа

9 храни за здрава и млада кожа

Начинът, по който се храним, оказва влияние на цялото ни тяло. Ако ядем единствено нездравословна храна, това ще се отрази не само на фигурата ни, но и на кожата, косата, дори и на ноктите ни.

Причината е, че веднъж щом в тялото ни попадне дадено хранително вещество, организмът ни започва да се храни от него, за да продължава да укрепва и живее. Ако храната, която сме приели, е некачествена, тялото ни не може да извлече от нея нужната енергия и от това започва да страда първо кожата.

Здравословното и балансирано хранене е изключително важно за всеки човек, но от опит знаем, че не е лесно за постигане. Ако вие също имате затруднения със започването на стриктен здравословен режим, но не искате кожата ви да страда, трябва да знаете от какви вещества се нуждае, за да изглежда винаги свежа и озарена.

Подбрали сме списък от 9 храни, които задължително трябва да включите в менюто си. Те съдържат хранителни вещества, от които кожата ви се нуждае и които ще й помогнат да запази младостта си.

1. Червени чушки
Можете да ги консумирате сурови или термично обработени. Една червена чушка съдържа достатъчно голямо количество витамин C, което може да ви стигне за целия ден. Освен това този зеленчук е богат на каротиноид, който предотвратява появата на бръчки и подпомага кръвообращението.

2. Черен шоколад
Черният шоколад е богат на антиоксиданти, които карат кожата да изглежда млада и озарена. Това сладко изкушение, което обаче трябва да приемате в разумни количества, ще предпазва кожата ви от влиянието на слънчевите лъчи и ще ви помогне да редуцирате неравностите по лицето си. Освен това черният шоколад отпуска артериите, което довежда до по-бързо кръвообращение и по-здрава кожа.

3. Сьомга
Доказано е, че сьомгата е отлична храна за справяне с депресията и стреса. Освен това тя осигурява голямо количество от необходимия на организма витамин D, който се грижи за здравето на сърцето, мозъка и костите. Вкусното месо на сьомгата е известно и със съдържанието на омега-3 мастни киселини, които спомагат за хидратирането на кожата.

9 храни за здрава и млада кожа

4. Кокосово масло
Кокосовото масло е един от най-добрите източници на наситени мазнини. Това означава, че е богато на витамин Е, който се грижи за осигуряването на влажност и мекота на кожата. Ние ви препоръчваме да използвате био крем за лице с екстракт от кокосово масло, за да отпускате кожата си. Важно е обаче да не прекалявате с хидратирането. В противен случай кожата ви може да изглежда мазна.

5. Зелен чай
Зеленият чай е отличен източник на антиоксиданти и аминокиселини, които помагат за отпускане на тялото, намаляват стреса и, в резултат на това довеждат до по-бърза циркулация на кръвта. Също така зеленият чай ви предпазва от развиването на високо кръвно налягане.

6. Спанак
Спанакът е изключително здравословна храна, която задължително трябва да включите в менюто си. Той е отличен източник на желязо, хлорофил, витамин Е, магнезий, витамин А и витамин C. Важното е, че благодарение на антиоксидантните си способности, комбинацията между Витамин Е, А и С е особено ползотворна за вашата кожа.

7. Целина
Целината е още една храна, която е препоръчително да ядете всеки ден за перфектна кожа. Много хора подценяват този зеленчук без да знаят, че той съдържа голямо количество Витамин К, който спомага за здравословната циркулация на кръвта и държи кръвното налягане в норма. Това намалява нивото на стреса, който е известен с лошото си влияние върху кожата.
 
8. Папая
Папаята е страхотен плод, който може да бъде консумиран по всяко време и в нограничени количества. Има ниско съдържание на калории и не съдържа никакъв холестерол. Отличните му разкрасителни свойства са причината папаята често да бъде използвана като съставка в козметичните продукти. Известен е с това, че се бори със слънчевото влияние върху кожата и я предпазва от сухота.

9. Моркови
Точно така, морковите са полезни не само за очите ви, но и за кожата ви. Причината е, че са богати на витамин А. Благодарение на него, те се борят със свръхпроизводтвото на клетки във външния слой на кожата. Магическите свойства на витамин А обаче не спират до тук. Доказано е, че той се бори и с образуването на ракови клетки по кожата. Препоръчваме ви да консумирате морковите под формата на фрешове през летните дни и приготвени на пара през студените месеци.

За още полезни съвети, станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay