Алергията – проблем за теб?

Алергията – проблем за теб?

Алергиите засягат около 20% от населението, като част от тях се наследяват. Много е важно да се установи кой е алергенът, който причинява алергията ни. Синево представлява мрежа от диагностични лаборатории, в които се правят голям брой анализи и тестове. 

Д-р Златка Михайлова, управител на лаборатории Синево България, разказва повече за алергиите, причините, видовете и симптомите:

Д-р Михайлова, в сезона на алергиите сме, бихте ли ни дала повече информация какво представлява алергията и кави са най-честите източници на алергии?

Алергията е анормална реакция на организма към едно или повече вещества, които като цяло са безвредни за повечето хора. Веществата, които причиняват алергични реакции се наричат алергени.Алергията всъщност е физическо заболяване, но психо-емоционалните фактори (стрес, страх, гняв, и др.) могат да причинят или утежнят симптоматиката.

Най-често срещаните източници на алергии са: цветен прашец от дървета и треви, домашен прах, мухъл, животни, някои храни и лекарства, както и ухапвания от насекоми.

Алергията – проблем за теб?

Бихте ли на дала основна класификация на алергиите?

Според начина на навлизане в организма, алергените могат да се класифицират на: пневмоалергени (цветен прашец, домашен прах, мухъл, животински косми и кожа), хранителни алергени (яйчен белтък, ягоди и др.), алергени от насекоми (отрова от насекоми), лекарствени и химически алергени (професионални или не).

Защо страдаме от алергии и какви са най-честите симптоми?

Защитата на организма срещу инфекции и болести се подсигурява от антитела или имуноглобулини.

Някои хора образуват в излишък антитела от клас имуноглобулин E (IgE). Антителата IgE в големи количества предизвикват свръхреакция при контакт с алерген, стимулирайки отделянето в организма на химически съединения, които на свой ред ускоряват симптомите на алергията, медиирана от IgE.

Причината е, че точно за този период от годината са характерни алергиите. Симптомите най-често са сърбеж, запушен нос или водниста секреция Алергените могат да провокират други алергични реакции, при които IgE антителата не участват директно. 

Synevo Ви предоставя опции за различни тестове за алергия.  

Повече информация за алергиите можете да намерите ТУК, а повече за видовете алергии можете да прочетете ТУК

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay