Ето как кърменето може да повлияе на вагината ви

Има връзка

Ето как кърменето може да повлияе на вагината ви

Кърменето е най-естественият и интимен процес между мама и бебчо. Даването на мляко от гръдта е дълбоко емоционален момент, който се запечатва цял живот в съзнанието на майката. Но кърменето може да даде промени в състоянието на вагината. Ако си мислите, че се шегуваме, вижте за какво говорим.

След раждането нивата на естроген и прогестерон намаляват и заприличват на нивата, които са характерни за менопазузата. Това може да доведе до атрофичен вагинит , при който се появява възпаление на влагалището, както и болезненост, сърбеж и сухота. Нивата на хормоните остават ниски през целия период, през който жената кърми, защото по-високите им нива пречат на кърмата.

Освен този проблем, докато кърмите е твърде възможно да имате много болезнен секс. Е, няма да боли, колкото, когато сте раждали, но е достатъчно, за да развали приятното преживяване. Също така е възможно жената напълно да загуби интерес към секса през този период. Това е така, защото кърменето подтиска хормоните пролактин и тестостерон, които оказват влияние върху либидото. 

Не се учудвайте и ако, докато кърмите, се появяват леки червеникави зацапвания по бельото ви.

През този период може и да се появи и лека неприятна и специфична миризма от вагината ви, защото вагиналните стени по време на кърмене са по-тънки и може да се пропусне миризма.

Помнете, че периодът на бременността и кърмене са специфични за организма, затова могат да се появят различни аномалии, но  за всяка си има обяснение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay