За или против ваксините: емоционалното писмо на една майка

"Родителите, които избират да не ваксинират децата си, подлагат деца, като моето, на риск"

За или против ваксините: емоционалното писмо на една майка

Да ваксинираме или да не ваксинираме децата си? Всички знаем, че това е една война, изпълнена с емоции и различни мнения. Движението против ваксинацията не се подкрепя от научни факти. Тези майки продължават да твърдят, че има връзка между имунизациите и аутизма, което е напълно грешно.

Връзката между МПР (морбили, паротит, рубеола) и аутизма е отхвърлена от множество научни изследвания, но много родители все още отказват да приемат този факт и да се доверят на науката.

Има нещо, което е ясно, доказано и няма никакво съмнение. Неваксинираните деца поставят имунокомпрометирани деца, които не могат да бъдат ваксинирани под сериозен риск.

Една детска медицинска сестра е дълбоко притеснена за дъщеря си, която е била заразена с варицела от неваксинирано дете и постъпва по спешност в болница. Дъщерята на тази жена е реципиент на бъбрек, затова не може да бъде ваксинирана срещу заболявания като варицела.

Ето какво пише майката в социалните мрежи:

"Аз бях сравнително тиха в социалните мрежи по въпроса за ваксинирането. Виждала съм много интелигентни хора да казват "Защо моите неваксинирани деца са заплаха за ваксинираните ви деца, ако сте толкова сигурни, че са ефикасни?" Ето каква е причината: Има хора, които не могат да бъдат ваксинирани. Като дъщеря ми, която претърпя бъбречна трансплантация на 2-годишна възраст. Беше й сложена една ваксина против варицела, но нямаше начин да й се сложи втората, защото беше имуносупресирана и вместо да получи имунитет, щеше да се зарази с вируса.

Завръщането на болести като варицела, морбили, магарешка кашлица и други заболявания, които са били почти унищожени, се дължи на това, че голям процент от населението реши да не ваксинира децата си, без някаква основателна причина за това.

Що се отнася до тези, които ми казаха да се образовам- аз съм медицинско лице, с над 10 години опит в трансплантациите, хроничните заболявания и ваксинациите. Няма да публикувам нещо, за което не съм добре информирана. А за тези, които ще кажат "Това е просто варицела, няма да умре"- вие сте образовайте и прочетете нещо за трансплантациите, защото има милиони хора по света с увредени органи.

Моля, ако сте някой, който вярва, че детето му ще получи аутизъм от ваксина, моля, образовайте се. Няма нито едно изследване, което да води до този извод. Хората, които избират да пропуснат ваксинациите, излагат на риск деца като дъщеря ми. Тя вече преживя толкова много и това можеше да бъде предотвратено."

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay