Забравете тези 6 мита за високите токчета

Истината зад всички онези лъжи за вредата от високите обувки

Забравете тези 6 мита за високите токчета

Малко са жените, които не обичат да носят високи обувки. Истината е, че на тях се чувстваме по-уверени, по-стилни, по-красиви и какво ли още не!

Именно поради тази причина често основната ни инвестиция е в някой скъп, но уникален чифт токчета, които твърдо си обещаваме, че ще носим поне три-четири пъти в седмицата, за да оправдаем инвестицията в него.

Щом става въпрос за комфорта, няма смисъл да лъжем - високите обувки не са най-удобното нещо на света. Но в крайна сметка, ако ставаше въпрос за удобство, улиците щяха да бъдат пълни с жени, носещи размъкнати тениски, стари анцузи и маратонки.

Има много митове за високите обувки и най-вече за вредата от носенето им, но повечето от тях са измислица. Специално за вас сме подбрали някои от основните лъжи, които безмилостно се разпространяват по адрес на токчетата.

Така че, дами, не се притеснявайте - вродената женска суетност не може да скъси живота ви по никакъв начин. Все пак досега няма смъртни случаи, причинени от прекомерно носене на високи обувки.

По-големи прасци
Големите прасци не са в резултат от носенето на високи обувки! Ако прасците ви се струват по-големи от преди, това може да се дължи на напълняване или хронично подуване на краката. Дори и да се отречете от високите обувки и да носите само маратонки, прасците ви няма да се смалят.

Истината е, че единственото нещо, което е възможно да бъде изменено от токчетата, е сводът на ходилото ви, който просто ще се нагоди според новият си наклон, за да се запази стабилността на стойката.

Разширени вени
Ако сте предразположени към разширяване на вените, този проблем несъмнено ще се появи рано или късно, без значение какъв вид обувки носите. Разширените вени често могат да бъдат наследствена черта от майка ви или баба ви. За щастие, вече има не малко трикове и мазила, които помагат за справянето с тях.

Забравете тези 6 мита за високите токчета

Височината на тока няма значение
Височината на вашите обувки трябва да бъде съобразена с размера на крака ви. Не е нормално да носите 36 номер обувки, а токчетата ви да бъдат 20 см. Тук важи принципът на баланса - колкото по-малки са стъпалата ви, толкова по-трудно могат да се справят с прекалено високи токове, защото тази част от крака, която трябва да балансира цялата ви стойка, значително намалява. Това може да доведе до изкълчване на глезена и неправилна походка, която да изглежда смешно отстрани. За дамите с по-голям размер стъпало са подходящи и по-ниски, и по-високи токове.

Носенето на маратонки и пантофки е полезно за стъпалата ви
Истината е, че маратонките и пантофките не осигуряват никаква амортизация на краката ви. По този начин могат да предизвикат болка в свода на стъпалото и в прасците, а също така и да образуват плоскостъпие.

Ако искате да ви е удобно в офиса или през деня, ви съветваме да не се отказвате изцяло от високите обувки. Изберете си модел, който е с поне 4-сантиметрово токче. Така ще ви бъде удобно и комфортно и ще изглеждате чудесно.

Ако изпитвате болка, когато обуете високи обувки, просто ги изхвърлете
Дава ли ви сърце изобщо да направите подобно нещо? Не се отказвайте изцяло от високите обувки само защото един чифт ви е бил неудобен и е причинил болка в краката ви. Просто това не са били подходящите токчета за вас. Следващия път внимавайте повече при изпробването им в магазина и не купувайте нищо преди да сте напълно сигурни, че обувките, които мерите, са ви удобни.

Ако болките все пак продължават, това може да се дължи на вродено плоскостъпие. В такъв случай е най-добре да се консултирате с ортопед.

Знаменитости срещу високите обувки
Много знаменитости се обявяват против носенето на високи обувки. Актрисата от "Сексът и градът" - Кристин Дейвис, заяви, че съжалява за пропагандата, която сериалът е наложил сред жените в подкрепа на носенето на високи и неудобни обувки в ежедневието. Тя признава, че с часове е стояла на токчета по време на снимките на филма и оттогава предпочита да носи обувки с ток не по-висок от 5 см.

Други знаменитости, които открито показват своята склонност към ниските обувки, са Анджелина Джоли, Кристен Стюарт, Ума Търман, Ема Томпсън. Но дори и те загърбват убежденията си, когато дойде моментът да се разходят по червения килим.

За още интересни статии, станете част от Jenite.bg във Facebook!

11 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 08.08.2014|09:52
Обичам ниските обувки,но и те не са безвредни за стъпалата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay