Защо ви се пишка толкова много сутрин?

Защо ви се пишка толкова много сутрин?

Някога чудили ли сте се защо сутрин ви се пишка толкова и трябва да посетите тоалетната веднага след като станете? Разбира се, уловието е да не сте бременни, защото тогава е напълно разбираемо. Ето каква е причината:

През нощта бъбреците филтрират по-малко урина, а пикочния мехур се отпуска и задържа повече от нея. Освен това един хормон, наречен вазопресин, инструктира клетките да задържат водата. Поради тези фактори не е изненадващо, че вашият пикочен мехур може да е доста пълен сутрин. След това, първата ви течност е чаша кафе? Кофеиновите напитки могат да имат диуретичен ефект.

Това е нормално за сутрин, но ако забележите, че това се случва през целия ден, може да имате някакъв проблем. В такъв случай, обърнете се към лекар, защото е възможно да имате някаква инфекция на пикочните пътища или свръхактивен пикочен мехур. 

В по-редки случаи, честото пишкане може да е признак на заболяване като диабет (често придружен от жажда) или маточни фиброми, които са доброкачествени образувания (може да почувствате натиск или да имате продължителна менструация). Отново в тези случаи, посетете лекар. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay