Защо да изберете вегетарианството за вашия хранителен режим?

С какво то е по-полезно?

Защо да изберете вегетарианството за вашия хранителен режим?

В миналото вегетарианците бяха смятани за хора, на които нещо им има, защото няма как нормален човек да се откаже доброволно от мръвките. В наши дни, обаче, вегетарианството навлиза все повече. Някои го възприемат като мода, защото виждат, че другите правят така и си казват: "Едва ли ще ми навреди, защо да не опитам?" Други са убедени в неговото благоприятно влияние върху организма. Ние ще се опитаме да Ви помогнем да изясните сами за себе какво представлява то и как би Ви било полезно.

Ако решите да спазвате този хранителен режим, то Вие ще си осигурите изключително здраве и ще можете да се защитите предварително от някои болести като диабет, хипертония, остеопороза, рак, запек и други.

От личен опит мога да Ви кажа (аз съм вегетарианка над десет години), че ще се чувствате много по-свежи. Сутрин можете да забравите за кафето, защото организмът става по-активен и се събужда по-лесно. Този прилив на енергия ще усещате през целия ден, ще Ви се струва, че не ходите, а летите. Действително, вегетарианците са много по-жизнени от другите, те се уморяват по-бавно и могат да издържат на повече стрес.

Естествено, мнозина си задават въпроса : "А какво ще ям?" Има хора, които свързват яденето неизменно с месо и не могат да си представят да седнат на масата без него. Това е заблуда, тъй като храната на вегетарианеца е много разнообразна, повече, отколкото на човека, консумиращ предимно месо. Не се притеснявайте и за основните вещества, с които трява да снабдявате организма си. Протеините идват от млякото, яйцата, сиренето, орехите. Така коментираното желязо, можете да си го добавите от тиквените семки, киноа, кашу, леблебия, леща, рукола, къдрово зеле, спанак, сушено плодове, черен натурален шоколад, неподсладен сок от сливи. 

Както виждате, вариантите за хранене са много. Ваш е изборът!

Автор: Теодора Георгиева

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay