Защо косата пада след бременността?

Да, случва се и е ужасно

Защо косата пада след бременността?

За повечето жени косата е голяма част от същността им и косопадът е много стресиращ. Женското здраве играе важна роля в косопада и понякога бременността причинява косопад.

Какво представлява:

По време на бременността може да получите повишаване на естрогените, което води до много бърз растеж на косата. Но около 3-4 месеца след раждането, нивата на хормона падат рязко. В тази ситуация, фолукилите на космите стават от активни пасивни и е възможно да загубите повече коса, отколкото е пораснала по време на бременността.

Как изглежда:

Повечето жени забелязват косопад по целия скалп, но от ключово значение са местата, на които е пораснала повече коса по време на бременността. Обикновен тези кичури са т.н. "бебешки косички”, които са по-къси от останалите. Те са по-къси, защото са пораснали съвсем скоро.

Как да се справите с косопада:

Ако кърмите бебето си, буквално няма какво да направите, тъй като всяко лечение може да се отрази зле на бебето. Единственото, което може да направите е да приемате витамините, които липсват в организма. Например липсата на желязо пречи на растежа на здрава коса. Проверете нивата на тези вещества в организма ви и започнете да приемате повече от тях.

Все пак за ваше успокоение, консултирайте се с лекар, за да ви увери, че няма нищо страшно в това състояние. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay