Здравословните храни, които е добре да ядем през есента

Вижте кои са сезонните плодове и зеленчуци

Здравословните храни, които е добре да ядем през есента

Храненето е добре да бъде съобразено със сезоните. Ние ще Ви подскажем кои са храните, които са хем здравословни, хем ги има в изобилие през есента.

Чесън е добре да хапваме, за да заздравим имунната си система. По този начин ще сме здрави и много по-малко податливи на болести.

Зелето е малко калорично и подходящо за тези, които вечно са на диета. То е богато на фосфор и калций.

Есента е сезонът и на кестените. Те са богати на минерали и нямат много мазнини. Те са богати на Омега-3 мастни киселини и влияят добре на кожата и косата ни. Можете да включите и кестеново брашно в готвенето си.

Добре е да похапвате  и орехи, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, намаляват нивата на холестерол в кръвта и риска от диабет. Проучвания показват, че две ядки на ден са достатъчни за контролиране на теглото.

Лещата е източник на протеини и антиоксиданти. Тъй като съдържат и много антиоксиданти, са подходящи за хора, които имат проблеми с храносмилането. 

Яденето на лук заздравява имунната система. 

Ябълките са богати на фибри и са страхотни за отслабване.

Тиквите са богати на антиоксиданти, бета-каротин и са ниски на калории. Тиквените семки също са много полезни. Те са богати на триптофан -аминокиселина, която стимулира производството на серотонин (хормонът на удоволствието).

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay