Как да помогнем на детето да се обърне в корема ни, ако е в седнало положение

За да протече нормално раждането

Как да помогнем на детето да се обърне в корема ни, ако е в седнало положение

96% от бебетата са в корема с главата надолу. Само 4% са в седнало положение, тоест с краката напред. Това буди притеснение в майките. Ние ще обясним какво могат да направят бъдещите мами, за да се обърне нормално бебето в корема.

Операция

Да,доста жени се решават да си направят операция за обръщане на бебето. Това, което трябва да знаете, е, че е добре да се доверите в ръцете на много надежден лекар и че успеваемостта на този тип операции е 50%.

Акупунктура

Акупунктурата дава много добри резултати и не крие рискове.

Остеопатия

Остеопатията е система за диагностика и лечението на широк спектър от оплаквания. Тя не е алтернативна медицина, а е по-скоро допълваща медицина, която се основава на същите принципи на анатомията и физиологията както и в медицината. Остеопатията се отличава от основната медицина по това, че използва най-вече ръцете като средство за лечение на болка. Тя е много ефективна при случаи на седнало положение на бебето.

Майчини песни

Тези пренатални песни помагат за силната връзка между мама и бебе. Когато детето е в седнало положение, пeсните трябва да бъдат с ниски тонове и да бъдат повтаряни по няколко пъти.

Поза индийски мост

Тази поза е много лесна за изпълнение. Повдигнете таза и и гърба с възглавници, а главата да е по-ниска. 10-15 минути на ден, изпълнявайки този мост, може да помогне на бебето да се обърне. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay